Presedintele Basescu a declarat, joi, ca ca va face o analiza privind pactul de coabitare cu premierul Ponta si se va pronunta in cursul dupa-amiezii, mentionand ca cel mai important punct, independenta justitiei, "s-a prabusit ieri" si acest lucru il face sa se indrepte spre denuntarea acestui pact

Traian Basescu a precizat ca ca va face o analiza privind pactul de coabitare cu Victor Ponta si se va pronunta in cursul dupa-amiezii, mentionand ca cel mai important punct, independenta justitiei, "s-a prabusit ieri" si acest lucru il face sa se indrepte spre denuntarea acestui pact

"O sa fac o analiza si in dupa-amiaza asta ma voi pronunta. Categoric, cel mai important punct, independenta justitiei, s-a prabusit ieri, cu binecuvantarea premierului Ponta si acest lucru ma face sa ma indrept spre denuntarea pactului de coabitare si informarea tuturor partenerilor in fata carora mi-am pus obrazul", a spus Basescu, la B1 Tv, transmite MEDIAFAX.

"Mesajul pe care il dau este ca nu-l mai girez pe Victor Ponta, pentru ca a incalcat grav pactul de coabitare si, in mod deosebit, s-a bagat cu bocancii in justitie. Multe incalcari ale pactului i-am tolerat, si pe politica externa, si nerespectarea angajamentelor cu legea sanatatii, a reorganizarii adminsitrative etc. Dar faptul ca s-au bagat cu bocancii in justitie de dragul lui Dragnea...Daca Dragnea n-are nicio problema, du-te in fata judecatorului", a mai adaugat seful statului.

"Grav mi s-a parut discursul premierului la adresa lui Papici, l-a facut in toate felurile. Nitu nu este un om care sa se schimbe de la o zi la alta. Cineva se urca cu picioarele pe el si accepta. Acum 7 zile oamenii astia erau buni, si dupa ce s-a pus dosarul lui Dragnea, a iesit si dosarul lui Voiculescu, dintr-o data nu au mai fost buni. Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru ca a incalcat grav pactul si mai ales s-a bagat cu bocancii in justitie, doar de dragul lui Dragnea", a continuat Traian Basescu.

Ponta: Lui Papici i s-au terminat mandatele. Nu se atinge nimeni de independenta DNA

Basescu a spus ca pactul de coabitare a fost conceput de la prima instalare a Guvernului Ponta, in aprilie-mai 2012, iar atunci l-a trimis si Ponta nu a vrut sa il semneze, decizia privind semnarea fiind luata dupa alegerile din decembrie 2012, cand premierul a fost de acord sa il semneze, fiind "o surpriza placuta".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Iata ca Victor Ponta se dovedeste mincinos, pana si cu un document politic extrem de important care l-a facut frecventabil in Europa", a mai spus Traian Basescu.

Intrebat daca va denunta pactul de coabitare, presedintele Basescu a raspuns: "Foarte probabil".

"Eu trebuie sa fac o analiza, ce a respectat si ce nu a respectat Ponta si sa vad daca are rost sa il mai mentinem", a adaugat Basescu.

Procurorul de caz al lui Liviu Dragnea, Lucian Papici, a fost demis de procurorul general Tiberiu Nitu. Demiterea vine la putin timp dupa ce dosarul lui Liviu Dragnea a fost finalizat, acesta urmand sa fie trimis in judecata.

Potrivit surselor citate, delegarea pe functie a lui Papici a fost reinnoita de procurorul general, Tiberiu Nitu, in urma cu sapte zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.