Presedintele Traian Basescu a raspuns, miercuri, acuzatiilor vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, privind planul sefului statului roman de integrare a Republicii Moldova in UE, apoi anexarea acesteia la Romania, Basescu spunand ca tara noastra nu si-a declarat niciodata intentia de a anexa un stat.

Traian Basescu a adaugat ca oficialul rus, "cum se trezeste, face o declaratie" la adresa tarii noastre, apoi isi bea "ceaiul sau ceva".

Presedintele Romaniei a fost intrebat in cadrul conferintei de presa comune cu presedintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, cum comenteaza afirmatia vicepremierului rus Dmitri Rogozin, potrivit careia: "«Calul Traian» (Traian Basescu) a pregatit pentru Republica Moldova doua etape: initial, «integrarea in Uniunea Europeana», apoi Anschlussul (anexarea) ei de catre Romania".

Potrivit MEDIAFAX, Traian Basescu a raspuns: "Sa dea Dumnezeu sa reusim cu integrarea Moldovei in Uniunea Europeana".

Seful statului a mentionat ca Romania nu si-a declarat niciodata intentia de a anexa o tara.

"Batalia noastra este pentru integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana, pentru ca atunci aproape nu vom mai avea frontiere. Vom fi cetateni europeni, si noi, si cetatenii Republicii Moldova. Vom vorbi aceeasi limba, vom avea mai mult sau mai putin aceleasi obiective, vom avea aceeasi istorie in interiorul Uniunii Europene", a adaugat seful statului roman.

Presedintele Traian Basescu a aratat ca declaratii de acest tip ale demnitarului rus sunt "frecvente".

"El cum se trezeste face o declaratie la adresa Romaniei, dupa care banuiesc ca isi bea ceaiul. Sau, ma rog, ceva", a mai spus Basescu.

Seful statului a tinut sa precizeze ca Romania a fost primul stat din lume care a recunoscut independenta Republicii Moldova. "Asta trebuie subliniat, vizavi de declaratiile faimosului demnitar rus", a aratat Traian Basescu.

La randul sau, presedintele Estoniei a afirmat ca singura anexare despre care stie a fost cea a Estoniei, Letoniei si Lituaniei, si a Basarabiei.

"Acestea au fost cazuri de anexare. (...) Ceea ce este ciudat este ca nu au recunoscut ca au anexat asa ceva, insa acestea sunt cazurile pe care le stiu eu", a mai spus presedintele Estoniei.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Citeste si: Rogozin: Basescu planifica anexarea Republicii Moldova de catre Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.