Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a sosit, marti, la Comisia juridica a Senatului, pentru a-si exprima punctul de vedere in legatura cu solicitarea procurorului general al Parchetului ICCJ

[UPDATE] Jumatate din senatorii prezenti la sedinta Comisiei juridice au votat pentru aprobarea cererii procurorului general privind inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Varujan Vosganian, iar cealalta jumatate s-a pronuntat impotriva solicitarii, cazul urmand sa mearga la plen.

"Comisia, analizand datele si ascultand si pozitia ministrului Varujan Vosganian, a dat un aviz negativ astazi, intrucat rezultatul votului este de 5 la 5, astfel incat propunerea de acordare a unui aviz pentru inceperea urmaririi penale (...) de fapt este vorba de o trimitere catre plenul Parlamentului, plenul va decide", a spus senatorul Catalin Boboc, membru al Comisiei juridice.


Sedinta comisiei se desfasoara cu usile inchise, presa neavand acces.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, in 2 septembrie, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Potrivit MEDIAFAX, solicitarile au fost trimise Senatului si sefului statului de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in urma cererii primite de la seful DIICOT.

Dosarul in care DIICOT a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale a lui Videanu si Vosganian este desprins din cel in care, in decembrie 2011, procurorii au inceput urmarirea penala in cazul a 40 de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, senator in actuala legislatura, si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu sunt acuzati, potrivit procurorilor, ca in perioada in care au fost ministri ar fi aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si ar fi folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al SC Interagro SA, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Varujan Vosganian a publicat recent pe site-ul personal o serie de note adresate Comisiei juridice si plenului Senatului, in care solicita parlamentarilor sa nu voteze cererea de urmarire penala a sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.