Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, ca a trimis proiectul de lege privind descentralizarea catre primari pentru a vedea propunerile incluse, el aratand ca ulterior va avea o intrevedere cu edilii pentru a da o forma finala actului normativ si ca sustine fara rezerve prevederile acestuia.

"Nu a fost o circulara pe care am trimis-o eu in teritoriu. Sunt cateva luni de cand impreuna cu reprezentantii autoritatilor locale, primari de comune, orase municipii si presedinti de CJ lucram impreuna la un pachet de legi, printre care si Legea descentralizarii", a spus Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca a colectat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice toate solicitarile primarilor si le-a dat forma unui proiect de lege, pentru ca erau solicitari legate de principii.

"Le-am pus (propunerile, n.r.) intr-o forma de proiect de lege si le-am transmis-o lor, deci nu am dat drumul in eter sau nu am trimis-o asa prin tara cu curierul. Le-am dat-o lor (primarilor, n.r.), punctual, la cele patru asociatii, sa se uite pe forma finala, sa se uite si la ce au propus ceilalti, urmand ca dupa ce se uita la ea sa mai faca eventual si alte adaugiri si sa avem o intalnire in care sa dam o forma finala, dupa care sa incepem sa discutam politic in USL si, cand finalizam acest proces, sa i-o prezint primului-ministru", a spus Dragnea.

"Ce m-a surprins pe mine foarte tare - de ce primarii au inteles ca trebuie sa se consulte si cu specialistii de la «Gandul»? Asta nu am inteles. Stiu ca-s foarte buni specialisti in administratie si in descentralizare acolo. Nu am inteles de ce au dat-o. Daca, intr-adevar, isi doresc descentralizare, pe care eu mi-o doresc foarte tare si premierul o doreste foarte tare, trebuia sa iasa public cu acest proiect dupa ce il finalizam. Suntem in plin proces de elaborare a acestui proiect de act normativ", a mai spus Dragnea.

El a aratat, insa, ca este de acord cu prevederile din proiectul de lege aparut in "Gandul".

"In principiu, sunt de acord. E o dezbatere, mie imi convine, tot ce este scris acolo eu sustin fara niciun fel de rezerva, pentru ca sunt lucruri in care cred de ani de zile si sunt lucruri nascute din imperfectiunile legislatiei care ne-au afectat sau afecteaza in continuare functionarea administratiei locale", a mai spus el.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.