Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca Romania sustine fara rezerve R.Moldova in parcursul european si pana la sfarsitul anului Birourile Permanente ale Camerei si Parlamentului moldovean vor avea o reuniune la Chisinau, in care va fi propus un acord de cooperare.

Valeriu Zgonea a avut o intalnire cu presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, in care au avut "o discutie deschisa" cu privire la sustinerea de care se bucura Republica Moldova in parcursul european din partea Romaniei.

"Sustinem fara rezerve Republica Moldova in parcursul sau de integrare europeana", a declarat Zgonea, aratand ca Romania va sprijini tehnic din toate punctele de vedere R.Moldova la Vilnius, transmite MEDIAFAX.

"Pana la sfarsitul anului o sa avem o reuniune a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Parlamentului Republicii Moldova la Chisinau, in care cele doua Birouri Permanente sa propuna un acord palpabil, concret, astfel incat in urma experientei noastre europene sa rezulte un parlamentar moldovean mai bine pregatit in acquis-ul comunitar mai aproape de cetatean", a adaugat Zgonea.

El a spus ca i-a aratat presedintelui Parlamentului Republicii Moldova ca angajamentele Guvernului Romaniei raman aceleasi si in privinta gazoductului Iasi-Ungheni, interconectarii energetice, pentru a scadea preturile si a crea noi locuri de munca.

Igor Corman a declarat ca Republica Moldova apreciaza foarte mult sprijinul constant din partea Romaniei pentru integrarea europeana si ca "relatiile moldo-romane se dezvolta intr-o albie fireasca, este o relatie matura pe proiecte concrete".

"Ar trebui sa avem cat mai multe poduri peste Prut de flori, dar si de piatra", a mai spus Corman.

Oficialul moldovean a mai aratat ca i-a adresat presedintelui Camerei invitatia de a face o vizita la Chisinau pentru semnarea protocolului de colaborare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.