Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost trimisa in judecata pentru conflict de interese, fiind acuzata ca, din mai 2009 pana in septembrie 2011, si-a angajat mama la biroul sau parlamentar, aceasta obtinand venituri de peste 65.000 de lei.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul instantei supreme au dispus, in 24 septembrie, trimiterea in judecata a deputatului Oana Niculescu Mizil Stefanescu, dosarul urmand sa se judece la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, deputatul Oana Niculescu Mizil Stefanescu a solicitat incadrarea in munca a mamei sale, in cadrul biroului ei parlamentar si a avizat contractul individual de munca prin care, in perioada mai 2009 - septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale in cuantum de 65.697 de lei.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost reclamata de Agentia Nationala de Integritate la Parchetul instantei supreme, pentru conflict de interese, transmite MEDIAFAX.

Agentia Nationala de Integritate a stabilit, in septembrie 2011, faptul ca "Oana Niculescu Mizil Stefanescu Tohme, deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Stefanescu, incepand cu data de 29 aprilie 2009, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti, incalcand, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei".

In 19 septembrie 2011, deputatul PSD Oana Niculescu Mizil preciza, intr-un comunicat, ca mama ei nu este functionar public, ci are statut de personal contractual, mentionand ca raporturile biroului de parlamentar cu aceasta au incetat in cursul zilei respective.

In 7 octombrie 2011, Oana Mizil a inregistrat la Sectia de contencios administrativ actiunea sa de anulare a actului constatator al ANI, actiune ce a fost respinsa in 20 iunie 2012.

Deputata a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a stabilit ca termen de judecata data de 28 ianuarie 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.