Bucurestiul ramane "un promotor activ" al extinderii Uniunii Europene, i-a transmis ministrul de Externe, Titus Corlatean, comisarului european Stefan Fule, in cadrul unei intrevederi care a avut loc, joi, la New York, in marja celei de-a 68-a Adunari Generale a ONU.

Principalele subiecte abordate in cadrul intrevederii au fost cooperarea regionala in Europa de Sud-Est - cu accent asupra detinerii de catre Romania a Presedintiei in exercitiu a Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est -, stadiul si perspectivele procesului de extindere a Uniunii Europene si Parteneriatul Estic, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe.

Potrivit MEDIAFAX, in cadrul discutiei, seful diplomatiei romane a subliniat "importanta cooperarii regionale pentru identificarea si implementarea de proiecte care sa contribuie la consolidarea relatiilor dintre tarile regiunii, precum si la dezvoltarea pe ansamblu a Europei de Sud-Est".

Au fost trecute in revista ultimele evolutii legate de procesul de extindere, prilej cu care ministrul Titus Corlatean a subliniat ca Bucurestiul ramane "un promotor activ al perspectivei europene a statelor care au vointa si capacitatea de a indeplini criteriile de aderare la UE".

Tot joi, seful diplomatiei romane a avut mai multe intrevederi cu omologi din Africa, accentul fiind pus pe relatiile economice.

Titus Corlatean i-a transmis ministrului afacerilor externe si al cooperarii al Republicii Islamice Mauritania, Ahmed Ould Teguedi, interesul Romaniei pentru "redinamizarea relatiilor de cooperare in domeniul economic, identificarea de noi modalitati de stimulare a investitiilor reciproce, precum si disponibilitatea operatorilor economici romani de implicare in realizarea unor proiecte economice majore in Mauritania".

Potrivit MAE, oficialul roman a evidentiat facilitatile pe care le ofera Bucurestiul investitorilor straini si sectoarele economice unde Romania beneficiaza de expertiza si avantaj comparativ in regiune.

De asemenea, ministrul afacerilor externe a avut, joi, o intalnire cu Kasiviswanathan Shanmugam, ministrul afacerilor externe al Republicii Singapore, detinator si al portofoliului justitiei.

Citeste si:
Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Grecia. Subiectele...
Klaus Iohannis efectuează o...

Printre subiectele abordate a fost amintit si cazul fostului consul roman la Singapore, partile informandu-se asupra stadiului desfasurarii procedurilor judiciare cu accentuarea ideii, de ambele parti, ca justitia trebuie sa isi urmeze cursul, fara niciun fel de ingerinte si cu respectarea deplina a independentei exercitarii actului de justitie, informeaza MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.