Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca exista inca posibilitatea reala ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei sa fie organizat odata cu primul tur al prezidentialelor, el acuzandu-l pe presedintel Traian Basescu de "abuz" si "sabotaj", pentru ca a sesizat CC pe Legea referendumului.

"Deocamdata, suntem in termen. Pe 23 octombrie Curtea va constata ca s-a mai pronuntat in urma cu trei luni exact pe acelasi lucru. E un abuz al presedintelui si sabotajul lui obisnuit. Dar nu s-a mai intamplat niciodata un presedinte serios sa conteste ceea ce deja s-a contestat si s-a pronuntat Curtea in urma cu trei luni", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca decizia CC pe 23 octombrie va fi una foarte simpla.

"Sunt, apoi, maxim zece zile pentru promulgare. Deci, exista inca posibilitatea reala de a avea referendum odata cu primul tur al alegerilor prezidentiale", a adaugat Ponta.

El a spus ca nu intelege aceasta dorinta a presedintelui Traian Basescu de a sabota orice.

"La ce-i foloseste lui? Ce vrea neaparat? Ca singurul lucru absolut sigur e ca nu va mai fi presedinte, isi termina mandatul, slava Domnului! De ce trebuie sa ne bage bete in roate pentru ce va fi dupa mandatul lui? E o chestie pe care o consider strict personala, nu are niciun sens politic sau constitutional", a adaugat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.