Premierul Victor Ponta considera ca nu exista o legatura intre aderarea Romaniei la spatiul Schengen si minoritatea roma, aratand ca romii se afla deja in statele Schengen fara ca Romania sa fie membra a acestui spatiu.

"Legatura intre romi si Schengen nu exista pentru simplul motiv ca Romania nu este acum membra a spatiului Schengen si romii sunt acolo. Deci, nu exista niciun fel de legatura, nici practica, cu atat mai putin juridica", a afirmat, joi, premierul Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Legat de pozitia autoritatilor franceze pe aceasta tema, Ponta a subliniat ca prim-ministrul francez si-a exprimat pozitia la Bucuresti, iar declaratiile oficiale ale Guvernului francez au fost confirmate de catre Ambasada Frantei la Bucuresti.

Premierul a adaugat ca Guvernul Romaniei are responsabilitatea de implementa strategia de integrare a romilor impreuna cu oficialii Comisiei Europene si face acest lucru, dorind sa colaboreze in continuare cu autoritatile franceze in vederea combaterii eventualelor fapte infractionale.

Ponta a mai spus ca in cazul asocierii aderarii la Schengen sau a ridicarii interdictiilor pe piata muncii din statele UE de integrarea romilor este vorba mai degraba de speculatii ale mass-media si de o batalie politica interna.

Citeste si: Franta ramane ferma: Romaniei ii va fi refuzata aderarea la Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.