Premierul Ponta a declarat ca respingerea proiectelui de lege privind Rosia Montana nu constituie o problema, dar este important ca Romania sa nu dea un mesaj impotriva tuturor investitiilor straine si a utilizarii resurselor naturale.

"Respingerea proiectului Rosia Montana in Parlament nu este nicio mare problema. Nu se intampla nimic cu Romania daca nu se mai face proiectul Rosia Montana. Daca Romania transmite mai departe - si aici nu ma refer doar la Rosia Montana, pentru ca cei de la Reuters ma intrebau despre gaze de sist, ma intrebau despre investitii straine - daca Romania transmite mai departe un mesaj ca suntem impotriva tuturor investitiilor straine si a utilizarii resurselor noastre e o catastrofa, si lucrul acesta il spun si astazi", a declarat, joi, premierul Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat cum ar putea transmite Romania un astfel de mesaj, Ponta a aratat ca un astfel de mesaj poate aparea ca urmare a unei pozitii politice de interzicere a tuturor proiectelor de exploatare a resurselor energetice, precum gazele de sist si altele.

"Daca Romania mai departe va interzice sau va avea o pozitie politica de interzicere a tuturor proiectelor de exploatare a resurselor energetice, cum ar fi si gazele de sist, cum ar fi multe altele, daca Romania isi duce mai departe un mesaj care a aparut zilele trecute in piata, ca sa spun asa, ca strainii sunt rai, e un mesaj gresit", a declarat Ponta.

El a subliniat ca Romania in acest moment are o sansa mare de dezvoltare prin investitiile in domeniul energiei facute de companii straine, iar intoarcerea la atitudinea de la inceputul anilor '90, cand companiile straine erau "rele", nu este normala.

"Mediul, si Romania respecta si va respecta in toate proiectele sale, fie ca e vorba de autostrazi pe unde trebuie sa treaca ursul pe dedesubt, fie ca e vorba de exploatari miniere, care iata se fac exact la fel in Finlanda si in Suedia, tari foarte ecologice, fie ca e vorba de orice alte proiecte pe care le avem, va respecta cele mai inalte standarde de mediu, dar ideea ca nu mai vrem straini si ca nu ne vindem tara e un lucru pe care eu am crezut ca l-am lasat in urma in 1990 si impotriva caruia voi lupta cu toate fortele mele politice. Imi place ecologia, nu-mi place iluzia ca o sa ne izolaim noi acum si o sa facem. Daca puteam sa o facem, o faceam demult", a afirmat prim-ministrul.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.