Treisprezece parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Rosia Montana au inceput, miercuri, vizita in zona, ei ajungand la sediul Primariei cu un microbuz si fiind intampinati de primarul din localitate, Eugen Furdui.

Cei 13 parlamentari au ajuns la sediul Primariei Rosia Montana cu un microbuz, in jurul orei 10.30 si au fost intampinati de primarul localitatii, Eugen Furdui.

Parlamentarii au anuntat ca vor face declaratii jurnalistilor dupa intalnirile pe care le vor avea pe parcursul zilei.

Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" Rosia Montana, Cristian Albu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca asteapta ca parlamentarii care au ajuns la Rosia Montana sa vada realitatea din zona si investitiile facute deja in patrimoniu si in protectia mediului.

"Asteptam sa discute cu localnicii ca sa afle parerile lor si faptul ca isi doresc aceasta investitie, vrem sa vada nevoile oamenilor si ca acestia isi doresc bunastare si sa lucreze in tontinuare la ei acasa, in minerit", a spus Albu.

Parlamentarii din Comisia comuna speciala pentru Rosia Montana, condusa de senatorul Darius Valcov, urmeaza sa viziteze statia pilot de tratare a apelor acide, zona protejata Tau Gauri - amenajare pentru vizitare turistica, zona protejata Carpeni - amenajare pentru vizitare turistica, cariera Cetate, cariera Carnic, cariera Orlea, cariera Jig.

Membrilor Comisiei le vor fi prezentate, conform programului, iazul de decantare si amplasamentul uzinei, dupa care vor vizita zona protejata Biserica Greco-Catolica, mai multe primarii, taurile protejate din centrul istoric, zona protejata Centrul istoric, complexul de galerii Catalina-Monulesti. Ei vor face vizite si la depozitul arheologic si santierul de restaurare al casei 392, la Muzeul Mineritului - punct central al viitorului Complex Muzeistic.

Totodata, parlamentarii vor avea intalniri cu Sindicatul "Viitorul Minerirului" si ONG-urile locale pro-minerit.

La revenirea in Bucuresti, membrii Comisiei au programate pentru joi, incepand cu ora 18.00, discutii si consultari la Parlament cu reprezentantii ONG-urilor si ai asociatiilor cu activitate reprezentativa in domeniu si cu organizatorii protestelor din Piata Universitatii.

Citeste si:
George Simion a postat o imagine cu mâncarea primită gratis de...
George Simion a postat o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.