Deputatul Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat ca, in perioada in care a fost primar al muncipiului Deva, a incheiat tranzactii nelegale de terenuri cu Iosif Man, acuzat de traficarea a peste 200 de masini furate.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins, marti, recursurile formulate de deputatul Mircia Muntean si de celelalte persoane acuzate de fapte de coruptie, mentinand astfel condamnarile dispuse in 17 iulie de un complet de trei judecatori de la instanta suprema, transmite MEDIAFAX.

Astfel, instanta a respins ca nefondate recursurile declarate de Mircia Muntean, Ovidiu Horatiu Boldor, Iosif Claudiu Man, Carol Panduru si Aurel Pop, precum si pe cel al Ministerului Finantelor, parte civila in acest dosar.

In 17 iulie, un complet de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe deputatul Mircia Muntean la patru ani de inchisoare cu suspendare, pentru abuz in serviciu. Instanta a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, pe durata unui termen de incercare de sase ani.

In acelasi dosar, magistatii i-au condamnat pe Iosif Claudiu Man la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare si pe Ovidiu Horatiu Boldor la doi ani de inchisoare cu executare.

Cornel Moraru a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, pedeapsa care a fost contopita cu o alta de trei ani de inchisoare, primita intr-un alt dosar. Instanta a constatat ca in cazul lui Moraru a fost executata integral pedeapsa de trei ani de inchisoare.

In cazul lui Iosif Man, instanta a dispus incetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia.

Judecatorii au admis in parte actiunea civila formulata de Ministerul de Finante si i-a obligat, in solidar, pe Mircia Muntean si pe Iosif Claudiu Man, in calitate de mostenitor al lui Iosif Man, la plata sumei de 333.743 de dolari sau echivalentul in lei, la care se adauga dobanda calculata de la 25 martie 1999 pana la plata integrala a sumei stabilite ca prejudiciu.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Instanta a anulat trei titluri de proprietate si trei procese verbale de punere in posesie a cate o mie de metri patrati de teren, in zona Bejani, emise pe numele lui Iosif Man, Aurel Pop si Carol Panduru.

Decizia instantei supreme a fost contestata la Completul de cinci judecatori al ICCJ, care marti a dat sentinta definitiva.

Mircia Muntean a fost trimis in judecata in acest dosar in ianuarie 2004, fiind acuzat de abuz in serviciu privind tranzactii nelegale de terenuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.