Presedintele Comisiei de aparare din Senat, Corneliu Dobritoiu, a declarat, luni, ca membrii comisiei au dat un aviz favorabil OUG prin care sunt alocati bani pentru cumpararea unui avion pentru zboruri speciale, insa deocamdata nu se cunosc costurile acestei achizitii.

"La ora actuala nu putem discuta pe date concrete, pentru ca nu a prezentat nimeni nicio analiza comparata asupra produselor care sunt pe piata, tipul de finantare, costurile integrale ale programului si, drept urmare, ca sa nu blocam avizarea OUG privind rectificarea, noi ne-am dat un vot favorabil", a declarat Dobritoiu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Comisiei de aparare a precizat ca la nivelul comisiei a fost avizata favorabil ordonanta privind rectificarea bugetara prin care Ministerului Apararii ii sunt alocate 13,5 milioane de lei in scopul inceperii procedurii de achizitie a unui avion destinat deplasarilor inaltilor demnitari ai statului.

Dobritoiu a mentionat ca prin votul de luni din comisie Guvernul "are unda verde pentru a «starta» procesul de evaluare a produselor, a ofertelor".

El a mentionat ca, in momentul in care Guvernul va decide in privinta achizitiei unui avion pentru demnitari, la nivelul Comisiei de aparare din Senat va exista un nou vot in aceasta privinta.

"Cu certitudine achizitia (avionului pentru demnitari - n.r.) se va face cu avizul comisiei parlamentare", a mai afirmat presedintele Comisiei de aparare.

"Suma aceea de 56 de milioane (euro - n.r.) a fost avansata, a fost un raspuns la o intrebare a unui membru al comisiei legata de costurile estimative totale ale unui program. S-a avansat o suma, nu stim care este fundamentarea acelei sume, din cauza asta am amanat decizia. Nici astazi nu se cunosc costurile legate de aceasta achizitie (...) Costurile acelea au fost estimative, nu stiu daca ele s-au bazat pe o cerere de oferta, ci au fost o gandire... Am crezut ca la nivelul Ministerului Apararii exista o gandire foarte clara vizavi de aceasta achizitie. Ori, domnul ministru Dusa a infirmat astazi ca ar fi fost analizate niste produse de piata, deci au fost niste sume aruncate, puse pe masa", a mai spus Dorbitoiu.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, luni, ca este prematur sa se discute despre un pret in ceea ce priveste achizitionarea avionului pentru demnitari, mentionand ca acest lucru va fi supus dezbaterii CSAT, iar suma alocata "va rezulta in urma unei licitatii".

"Nu s-a luat nicio decizie la nivelul ministerului, legat de suma, si nici de solutia care va fi adoptata (...) Oricum, acest document privind realizarea capabilitatii de transport special va fi supus dezbaterii si in CSAT. Deocamdata se analizeaza mai multe variante, cand vom avea o varianta optima vom preciza si suma, dar suma va rezulta in urma unei licitatii", a mai spus Dusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.