Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, ca liberalii germani nu au reusit sa faca altceva decat "o figura de secondant minor" al cancelarului Merkel, fapt care a determinat scorul sub asteptari in alegeri, insa victoria obtinuta de CDU este una justificata.

"Rezultatul sub asteptari atat al liberalilor germani, cat si al social-democratilor, se explica inainte de toate printr-un profil foarte scazut al acestora, unii alaturi de Uniunea Crestin Democrata, la guvernare, ceilalti chiar in opozitie. Liberalii au avut doua probleme majore: una privitoare la conducere, au inceput cu Westerwelle si terminat cu vicecancelarul Roesler, niciunul dintre ei nereusind sa faca altceva decat o figura de secondat minor al cancelarului", a declarat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, presedintele PNL a afirmat ca liberalii germani nu au reusit sa-si asume pe agenda guvernarii teme cu care cu patru ani in urma obtineau un scor bun.

Liderul PNL a afirmat ca rezultatul alegerilor din Germania nu este o surpriza.

"In timpul celui de-al doilea mandat al cancelarului Merkel, cu Germania s-au intamplat doua lucruri esentiale. Pe de o parte, in vreme ce toate tarile UE au fost puternic zdruncinate de criza, Germania a parcurs foarte bine aceasta criza si este in crestere pe toti indicatorii semnificativi, economici in principal. Al doilea lucru care s-a petrecut este ca Germania a devenit in mod evident liderul de facto al UE. Cand oferi unei natiuni doua lucruri ca acestea este absolut normal sa primesti increderea in continuare", a mai afirmat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.