Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca guvernul alternativ al PDL va avea un numar de ministere "mult mai mic" decat actualul executiv, aratand ca in Germania "ajung" 15 ministere, in timp ce Romania are 27.

"Da, guvernul alternativ al PDL are un numar de ministere mult mai mic. Cine isi poate permite sa aiba un guvern mamut cu 27 de ministere? Numai in Romania s-a vazut, in Germania ajung 15. Vedeti ca doamna Merkel a castigat detasat alegerile intr-o criza, facandu-si datoria fata de Germania cu un guvern de 15 persoane", a precizat Blaga inainte de sedinta BPN al PDL, transmite MEDIAFAX.

El a evitat sa faca alte precizari, aratand ca guvernul alternativ al PDL al carui prim-ministru este Catalin Predoiu va fi prezentat dupa sedinta BPN al PDL.

Blaga a mai spus ca PDL a facut acest guvern alternativ nu atat ca obligatie statutara, aratand ca rolul acestuia va consta in "sarcini precise de a monitoriza exact actualul guvern".

"Guvernul alternativ va avea sarcini precise de a monitoriza exact activitatea guvernului, care, iata, nu-si indeplineste nicio obligatie, un guvern lipsit de performanta, un guvern care duce Romania in saracie, nu creeaza locuri de munca, nu reuseste sa-si rezolve nici macar incasarile la bugetul de stat. Convingerea noastra este ca viitoarea rectificare de altfel va fi negativa si de data asta si vor fi taiate si putinul de investitii care au mai ramas in activitatea guvernului", a adaugat Blaga.

El a precizat ca guvernul alternativ al PDL va fi prezentat de Catalin Predoiu dupa sedinta BPN al PDL si a evitat sa spuna daca i-a fost respectata cerinta sa ca la justitie si la externe sa fie independenti.

"O sa vedeti cand o sa va prezentam", a adaugat Blaga.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu anunta, pe Facebook, ca Guvernul din umbra al PDL, pe care il va prezenta luni, va fi "un mix de tinerete si competenta consacrata" si va da "solutii noi pentru probleme vechi, nu ale politicienilor, ci ale cetatenilor si companiilor".

"Maine (luni, n.r.) voi prezenta guvernul alternativa al PDL. Un mix de tinerete si competenta consacrata cauta si va da solutii noi pentru probleme vechi, nu ale politicienilor, ci ale cetatenilor si companiilor, problemele care le fura timp din viata. Va propunem un concept nou, european, de guvernare autentic de centru dreapta: profesionista, bazata pe proiecte solide si argumentate, asumata, condusa de principii, nu de cifrele din sondaje si de interese clientelare. Un concept de guvernare in autentic interes public, pentru ca societatea romaneasca sa redevina o societate normala, care recompenseaza valoarea autentica, solidara, impacata cu ea insasi. Nu vrem doar sa fim mai buni decat actuala putere. Vrem sa fim cu adevarat buni, necesari Romaniei si ne vom stradui sa convingem prin fapte", scrie Predoiu.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.