Presedintele Traian Basescu i-a adresat, duminica, un mesaj cancelarului german Angela Merkel in care o felicita pentru victoria CDU in alegerile generale legislative, seful statului roman aratandu-si increderea in consolidarea parteneriatului dintre Romania si Germania.

"Doresc sa va adresez sincerele mele felicitari pentru victoria pe care Uniunea Crestin-Democrata a obtinut-o in alegerile generale legislative. Aceasta reusita marcheaza confirmarea faptului ca politicile partidului dumneavoastra i-au convins pe cetatenii germani ca directia pe care ati adoptat-o si pe care ati sustinut-o in toti acesti ani este una de succes. Imi exprim increderea ca principiile care v-au inspirat deciziile va vor calauzi si mai departe in activitatea de cancelar, pentru binele Germaniei. Totodata, am certitudinea ca relatiile foarte bune dintre tarile noastre, prin prietenia care ne leaga si prin relatiile de cooperare pe care le-am dezvoltat in ultimii ani, vor fi, in continuare, un argument pentru consolidarea parteneriatului dintre Romania si Germania. Va rog sa primiti, stimata doamna cancelar, expresia deosebitei mele consideratii si intreaga mea apreciere pentru realizarile exceptionale pe care le-ati avut in inalta demnitate care v-a fost incredintata de poporul german", se arata in mesajul presedintellui Basescu, transmite MEDIAFAX.

Cancelarul german Angela Merkel a obtinut, duminica, un triumf personal in alegerile legislative, partidul sau conservator castigand peste 42 la suta din voturi, dar ea ar urma sa guverneze cu opozitia, aliatul sau liberal neintrand in Bundestag, potrivit estimarilor televiziunilor.

FDP, aliatul liberal al partidului conservator CDU, nu ar fi reusit sa intruneasca 5 la suta din voturi pentru a putea intra in Bundestag, o premiera in istoria Germaniei federale, in timp ce social-democratii din SPD ar fi obtinut intre 26 si 26,5 la suta din sufragii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.