Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, sambata, ca sesizarea Curtii Constitutionale pe modificarile aduse Legii referendumului de catre presedintele Traian Basescu reprezinta o incercare de sabotare a reformei constitutionale promovata de USL.

"Demersul lui Traian Basescu de a sesiza Legea referendumului la Curtea Constitutionala este unul strict politicianist si complet inutil in conditiile in care Curtea Constitutionala s-a pronuntat deja pe acest text in urma cu trei luni. A decis deja ca noile prevederi impus in Legea referendumului sunt constitutionale (...) In spatele demersului presedintelui se regaseste intentia de a tergiversa promulgarea unei legi constitutionale cu scopul de a sabota amplul proiect de reforma constitutionala", a mai declarat Pocora pentru MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al PNL a mai precizat ca Parlamentul a pus deja in acord legea referendumului cu decizia Curtii din iunie, fiind preluata in text inclusiv amanarea cu un an a organizarii unui referendum pe noile prevederi.

"Forma trimisa la promulgare este in total acord cu Constitutia. Respingem aceasta noua incercare a lui Traian Basescu de a pune presiune pe judecatorii Curtii Constitutionale, fortand schimbarea unei decizii initiale de constitutionalitate. Sesizarea Curtii dovedeste din nou modul vicios in care se raporteaza la institutiile statului", a mai afirmat Pocora.

Citeste si: Traian Basescu sesizeaza CCR in legatura cu Legea Referendumului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.