Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, vineri, ca BPN al PNL a luat decizia politica potrivit careia proiectul ministrului de Interne, Radu Stroe, in forma noua, sa nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului in urmatoarele doua saptamani, acest timp urmand a fi destinat dezbaterilor.

"Am convenit - asta e o decizie politica a BPN, din care si domnul Stroe face parte, ca vicepresedinte al partidului, ca proiectul, in forma sa cea noua, sa nu fie introdus in saptamana viitoare, urmatoarele doua saptamani, cel putin, pe ordinea de zi a Guvernului spre a fi adoptat, pentru a putea lasa timp dezbaterilor, discutiilor intre initiatorii proiectului si toti cei care in societatea romaneasca - asociatii, grupuri - sunt direct si explicabil legati de acest proiect", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a infirmat faptul ca ministrul de Interne ar fi fost acuzat, criticat sau "certat" in sedinta BPN al PNL de catre colegii sai liberali cu privire la acest proiect.

"Am vazut discutiile, nu s-a apucat nimeni sa-l acuze, critice sau certe pe ministrul de Interne. Am avut cu domnul Stroe o discutie chiar amanuntita asupra intentiilor care se regasesc in proiectul domniei sale, asupra cauzelor, formulelor, solutiilor", a adaugat Antonescu.

Noul Cod Rutier urma sa fie aprobat de Guvern saptamana viitoare.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, in urma cu o saptamana, ca acorda activitatii Guvernului de pana in prezent nota 8, iar ministrilor PNL nota 7, reclamand lipsa de comunicare a acestora pe politicile publice si exemplificand prin cazul ministrului de Interne, Radu Stroe, care nu a consultat PNL in privinta noului Cod Rutier.

El a mentionat ca una dintre nemultumirile pe care le are fata de activitatea ministrilor PNL il priveste pe Radu Stroe in legatura cu modificarea Codului rutier. Liderul PNL a afirmat ca inainte ca Stroe sa propuna modificarea legislatiei nu a discutat in partid acest subiect.

Antonescu a afirmat ca in proiectul de modificare a Codului rutier este posibil sa fie pedepse prea aspre.

"Ideea de a inaspri trebuie totusi calibrata cumva mai gradual. Adica exista sentimentul, am vorbit cu multi oameni in aceste zile, care nu m-au sunat sa ma intrebe daca m-am certat sau daca m-am impacat cu Ponta, m-au sunat sa-mi explice ca e totusi prea mult pentru o greseala pe care o poti comite sa-ti pierzi permisul patru ani", a afirmat liderul PNL, mentionand ca nu este "expert" in acest domeniu, dar ca subiectul ar putea fi discutat in partid si cu premierul.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Antonescu a mentionat ca in prezent nu se pune problema remanierii lui Radu Stroe, legata de acest subiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.