Parlamentarii din Comisia speciala pentru proiectul de lege privind Rosia Montana au decis miercuri sa mearga peste o saptamana la fata locului, vizita urmand sa dureze doua zile.

"Marti seara sau dimineata ne vom deplasa la Rosia Montana, doua zile, miercuri si joi ne intoarcem. Vom avea intalniri cu toti reprezentantii, si ai minerilor, si ai firmelor, si ai autoritatilor si ONG-uri, care doresc sa participe", a precizat presedintele Comisiei, Darius Valcov.

El a precizat ca luni de la ora 13.00 comisia speciala se va reuni in sedinta la care vor fi invitati reprezentanti ai Ministerului Culturii si ai Ministerului Justitiei, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, Comisia se va reuni in sedinta si marti, cand vor fi invitati la dezbateri reprezentanti ai Ministerului Mediului, Ministerului Marilor Proiecte si ANRM.

Dupa aceste intrevederi, miercuri si joi va avea loc vizita la Rosia Montana.

Anterior, liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" de la Rosia Montana, Cristian Albu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca minerii si localnicii care sustin proiectul minier au suspendat pentru moment protestele si asteapta ca membrii comisiei speciale sa vina la Rosia Montana si sa vada la fata locului ce va presupune noua exploatare.

Albu a spus ca aceasta a fost una dintre solicitarile protestatarilor de la Rosia Montana si ale minerilor care s-au blocat in subteran.

El a adaugat ca premierul Victor Ponta le-a promis ca membrii comisiei vor veni la Rosia Montana si acesta a fost motivul pentru care minerii si localnicii au suspendat protestele.

Albu a afirmat ca protestele au fost suspendate pana vineri, inclusiv, si se asteapta o decizie din partea comisiei, iar in cazul in care parlamentarii vor decide sa nu vina la Rosia Montana, minerii si localnicii care sustin exploatarea sunt hotarati sa reinceapa actiunile de protest.

Prima sedinta a Comisiei parlamentare speciale pe proiectul de lege privind Rosia Montana a avut loc, miercuri la pranz. Comisia a fost constituita, marti, prin votul plenului reunit, iar din aceasta fac parte parlamentari PSD, PNL, PC, UDMR, PP-DD si de la minoritati. Democrat-liberalii au refuzat sa-si desemneze membri in comisie.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.