Liderii USL au discutat despre convocarea alegerilor parlamentare partiale pentru cinci din cele sapte mandate vacante, care sa aiba loc cel tarziu la inceputul lunii noiembrie, subiectul urmand sa fie transat la prima sedinta a Uniunii, au declarat miercuri surse din USL.

PNL a invocat in mai multe randuri, in sedintele USL, necesitatea organizarii alegerilor partiale pentru mandatele vacante, dar o decizie a fost amanata de social-democrati.

Potrivit surselor din USL, liderii Uniunii urmeaza sa transeze acest subiect in prima sedinta a aliantei, avand in vedere faptul ca vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat ca odata cu alegerile partiale pentru parlamentare sa aiba loc si alegerile locale partiale pentru o serie de localitati.

Miza liberalilor priveste faptul ca pentru trei din cele cinci mandate pentru care trebuie sa se organizeze alegeri nominalizarile vor apartine PNL, au mai precizat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Astfel, liberalii ar urma sa propuna candidati pentru colegiile eliberate in Hunedoara, de Dan Radu Rusanu, in Ilfov, de Eduard Hellvig si in Satu Mare, de Ovidiu Silaghi.

De asemenea, PC va propune candidatul din partea USL in colegiul eliberat de Dan Voiculescu, in Bucuresti.

In total, la nivelul celor doua Camere ale Parlamentului sunt vacante sapte mandate de deputati si senatori, insa in cazul colegiilor in care au fost alesi George Becali si Olosz Gergely au fost alesi cate doi parlamentari pentru acelasi colegiu. Potrivit modificarilor aduse Statutului parlamentarilor, in aceste cazuri nu mai pot fi organizate alegeri partiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.