Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, s-a inscris in UNPR, anunta partidul condus de Gabriel Oprea.

"Primarul Municipiului Baia-Mare, Catalin Chereches, s-a inscris in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si a fost numit, in cadrul partidului, coordonatorul Regiunii VI Nord-Vest, care cuprinde judetele Cluj, Maramures, Satu Mare, Bihor, Salaj si Bistrita Nasaud", anunta UNPR intr-un comunicat remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

Chereches a fost membru al PSD, cat si al PNL.

Catalin Chereches este primar la Baia Mare din mai 2011, cand au avut loc alegeri partiale. La alegerile locale din iunie 2012, Catalin Chereches a fost reales in functie cu 86,3% din voturi.

Intre 2005 si 2008, Chereches a fost vicepresedinte si purtator de cuvant al organizatiei judetene Maramures a PSD, iar ulterior s-a inscris in PNL, fiind exclus din partid in luna ianuarie a acestui an. In perioada 2008 si 2011, Chereches a fost deputat.

Catalin Chereches este urmarit penal pentru luare de mita si trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit bani de la reprezentantii a cinci firme pentru a le favoriza la achizitiile publice organizate de institutie, la atribuirea si la derularea contractelor, anunta DNA, in luna iunie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Cluj au inceput urmarirea penala in cazul primarului municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, pentru luare de mita si trafic de influenta, ambele in forma continuata, precum si pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia pe care o indeplineste, se preciza intr-un comunicat de presa al DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.