BP reunite ale Parlamentului aproba constituirea Comisiei speciale privind Rosia Montana, relateaza MEDIAFAX.

[UPDATE]

Parlamentarii au aprobat, marti, in sedinta de plen comun, cu 311 voturi "pentru", 5 "impotriva" si 15 abtineri, infiintarea Comisiei speciale pentru proiectul de lege care reglementeaza inclusiv proiectul Rosia Montana.

Aceasta comisie urmeaza sa aiba un presedinte apartinand PSD, trei vicepresedinti apartinand PNL, PDL, PPDD si un secretar apartinand PC.

Grupurile parlamentare au nominalizat persoanele care sa faca parte din aceasta comisie, cu exceptia PDL care a precizat ca nu vor avea reprezentanti, locurile lor urmand sa ramana libere.



Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat, marti, constituirea Comisiei speciale privind proiectul de lege care reglementeaza inclusiv exploatarea de la Rosia Montana, cu 21 de membri, decizia finala urmand sa fie luata in plen.

Tot marti, Comisia economica din Senat a amanat pentru o sedinta viitoare adoptarea unui raport la legea care se refera la exploatarea de la Rosia Montana, iar ministrul Dan Sova, prezent la dezbateri, a declarat ca legea nu se refera la interesele unei firme, ci exclusiv la cele ale statului roman.

La sedinta au participat, ca invitati, Dan Sova, ministrul pentru proiecte de infrastructura si investitii straine, si Daniel Barbu, ministrul Culturii.

Precizand ca ar fi asteptat ca seful statului sa fie mai bine "pregatit sau instruit" de catre consilieri, Sova a ctiticat afirmatiile lui Traian Basescu potrivit caruia nu poate fi adoptata o lege care sa aprobe un acord pentru o entitate privata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.