Presedintele Camerei Deputatilor a declarat marti ca in acest moment nu exista niciun fel de problema in USL care are un candidat la Presedintie, Crin Antonescu, si un prim-ministru, Victor Ponta, aratand ca nu trebuie transformate anumite reactii emotionale in motto-uri.

Zgonea a precizat ca pleaca la Guvern pentru "o intalnire obisnuita" cu premierul si liderii de grup ai PSD, care are loc in fiecare saptamana, pentru a vedea ce urmeaza de facut.

"Noi nu suntem PDL, daca avem ceva de zis discutam in familie. In acest moment nu exista niciun fel de problema. E normal ca presa sa fie alimentata sa creada ca este o reactie emotionala intre cei doi lideri, eu cred ca in acest moment trebuie sa fim calmi, sa ne gandim la proiectele importante pentru noi, pentru Romania, sa acceleram dezbaterile proiectului Rosia Montana in Parlament. Avem o gramada de proiecte care sunt obligatorii in aceasta sesiune si ele sunt prioritare, iar restul lucrurilor le vom face la momentul oportun", a precizat Zgonea in legatura cu discutiile din USL, transmite MEDIAFAX.

El a mai spus ca acum USL are un candidat la Presedintie, care este Crin Antonescu, un prim-ministru, Victor Ponta, si un guvern format din conservatori, liberali si social democrati.

"Acum USL are un candidat la Presedintie, care este Crin Antonescu, are un prim-ministru care trebuie sa guverneze Romania si este Victor Ponta, are un guvern format din conservatori, liberali si social-democrati. Niciunul dintre ei nu se poate deroga de atributiile si dezbaterile care sunt in Guvernul Romaniei. Nu trebuie sa transformam anumite opinii personale si anumite reactii personale in motto-uri pe care trebuie sa le imbracam", a adaugat Zgonea.

El a explicat ca este mai tanar in politica decat Crin Antonescu si il intelege pe acesta, aratand ca este vorba de o pozitionare fata de nucleul dur al PNL.

"Eu sunt mai tanar in politica ca Crin Antonescu, il inteleg si pe domnia sa, si e o pozitionare vizavi de nucleul dur al PNL. Este corecta, dar si noi suntem parte la guvernare, si noi avem 40% incredere in sondaje ca partid, si eu cred ca cei peste 1.200 de primari PSD si presedintii de Consilii Judetene, 22, conteaza in economia si situatia votului de anul viitor din decembrie", a aratat Valeriu Zgonea.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

El a mai spus ca este important ca mesajele sa fie pozitive si ca oamenii sa inteleaga ca USL lucreaza pentru toti, indiferent de culoarea politica.
Intrebat in legatura cu intalnirea de la guvern, Zgonea a spus: "Este intalnirea pe care o fac intotdeauna cu premierul si presedintele PSD cu liderii grupurilor parlamentare cand incepe o noua saptamana politica, este la Guvern, asa am facut intotdeauna. Domnia sa (Victor Ponta - n.r.) lucreaza acolo, eu incep activitatea oficial la 13.30".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.