Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca Traian Basescu "minte" atunci cand spune ca aurul extras in Romania trebuie tinut in tara, seful Guvernului subliniind ca guvernatorul BNR a afirmat ca nu aurul lipseste, ci locurile de munca si investitiile.

"Minte presedintele tarii spunand ca trebuie sa tinem aurul in tara. Foarte bine, sa il tinem in tara, problema e urmatoarea: Banca Nationala, prin vocea guvernatorului Isarescu, a spus de o mie de ori «Avem destul aur! Noua nu aurul ne lipseste, ne lipsesc investitiile si locurile de munca»", a spus premierul, la B1, citat de MEDIAFAX.

Ponta este convins sa protestatarii nu au informatiile de care au nevoie pentru a-si forma o parere relevanta .Motivul pentru aceasta stare de lucruri ar fi o campanie de dezinformare, la care a contribuit si Traian Basescu. . El a dat ca exemplu zvonul ca minerii care protestau nu se aflau in mina, ci stateau "la caldurica" in muzeul amenajat in fostele galerii romane.

"Statul roman nu are nici azi, s-ar putea sa nu aiba nici maine, cele doua miliarde de dolari necesare exploatarii. (...) Asta e o chestie care s-a raspandit peste tot, a raspandit-o si domnul Basescu, de altfel, care se ocupa cu colportari de genul asta, ceea ce e o minciuna, o minciuna ingrozitoare si o jignire la adresa acelor oameni", a explicat Ponta.

"E o batalie mare de informare", a conchis prim-ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.