Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca un "inculpat", un "infractor" striga pe propria-i televizune cerandu-i sa ia mana de pe Justitie, el aratand ca acesta raspandeste astfel ideea ca Justitia e subordonata unui om, fiind un exemplu de autodistrugere a imaginii Romaniei.

"Ramane aceasta subliniere pe care o fac: de ce perceptia noastra e mai rea decat realitatile noastre? Si poate ca aici pot gasi mici explicatii: in primul rand ne denigram propriile institutii de dimineata pana seara. Si nu o fac oameni neinstruiti, ci oameni cu responsabilitati uriase. Vedem cum suntem suparati ca o institutie ca DNA sau completele de judecata ancheteaza, judeca, condamna. Si atunci spunem: «Persoana X e cea care a pus sa mi se faca un dosar!». Cand de fapt nu pune nimeni, pur si simpu institutii ale statului isi fac treaba", a spus Basescu, luni, in deschiderea Forumului European de Diplomatie Publica, transmite MEDIAFAX.

Seful statului a dat si exemple de autodistrugere a imaginii Romaniei, aratand ca cei din afara tarii nu au cum sa creada ca institutiile statului roman, respectiv Justitia, functioneaza independent, cand din interiorul tarii se afirma contrariul.

"Dar daca noi propagam aceasta idee, cum sa ne creada cei din afara ca Justitia din Romania e independenta? Vedeam un inculpat care pe propria-i televiziune striga prin clipuri: «Domnule Basescu, ia mana de pe Justitie!». Si el este un infractor, dar raspandeste prin televizuni in mass-media ideea ca Justitia tarii e subordonata unui om. Si cum sa ne creada atunci cei din afara noastra, chiar publicul romanesc, ca institutiile statului legate de Justitie functioneaza?", a spus Basescu, precizand ca a dat astfel un exemplu despre cum Romania isi autodistruge imaginea.

Presedintele Traian Basescu a vorbit luni, la Forumul European de Diplomatie Publica, despre faptul ca Romania e perceputa mai rau decat e in realitate si ca in UE sunt tari mult mai corupte, in care Justitia e mult mai tematoare sa se atinga de oameni politici, dar, cu toate acestea, Romania e definita ca avand o Justitie ce nu are curaj sa se atinga de politicieni importanti.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.