Europarlamentarul Adrian Severin a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru luare de mita si trafic de influenta, anunta DNA.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata faptul ca in perioada decembrie 2010 – martie 2011, Adrian Severin, in calitate de membru in Parlamentul European, a acceptat sa primeasca 100.000 euro anual din partea reprezentantiilor unei societati comerciale, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte si a votarii impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale, pe de alta parte.

La aceasta suma se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente.

In contextul discutiilor din perioada ianuarie – martie 2011, Adrian Severin le-a pretins reprezentantiilor unei societati comerciale, potrivit intelegerii, suma de 12.000 euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia Juridica, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta. In vederea incasarii sumei 12 000 euro, Adrian Severin a emis o factura pe care a trimis-o pe email uneia din cele doua persoane.

Dosarul finalizat a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.