Deputatul independent Eugen Tomac, presedinte al Partidului Miscarea Populara, a anuntat, miercuri, ca va depune la Parlament un proiect de modificare a legii cetateniei romane, astfel incat cetatenia romana sa fie acordata pe criterii etnice.

Eugen Tomac a precizat, la o conferinta de presa, ca acest proiect este initiat de deputatii independenti apartinand Partidului Miscarea Populara si de senatorul PDL Viorel Badea si ca este sustinut de reprezentanti din toate grupurile parlamentare.

"Romania este singura natiune care nu acorda cetatenie romana pe criterii etnice si este cazul ca legislatia romana sa fie amendata astfel incat si romanii din Valea Timocului, Transnistria si Ucraina sa primeasca cetatenie romana, pentru ca nu au nicio vina ca s-au nascut in alta tara", a afirmat Tomac, scrie MEDIAFAX.

Initiativa legislativa prevede ca persoanelor de etnie romana apartinand minoritatilor nationale, minoritatilor lingvistice sau grupurilor etnice existente in alte state, indiferent de etnonimul folosit, care cunosc limba romana, li se poate acorda, la cerere, cetatenia romana, cu posibilitatea pastrarii cetateniei straine si stabilirea domiciliului in tara sau cu mentinerea acestuia in strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.