Camera Deputatilor a dat votul final, marti, asupra Legii referendumului care reduce pragul de prezenta la 30%, respingand solicitarea de reexaminare a sefului statului, care cerea mentinerea acestuia la 50%.

Deputatii au adoptat proiectul cu 223 de voturi "pentru", 72 de voturi "impotriva" si 23 de abtineri, PDL anuntand ca a votat impotriva.

Proiectul de lege prevede ca referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise pe listele electorale permanente.

Gheorghe Tinel (PDL) a precizat de la tribunal Parlamentului, dupa votarea acestui proiect de lege, ca deputatii PDL au votat impotriva, deoarece considera ca "in acest moment tanara democratie are nevoie de un vot majoritar".

Camera Deputatilor a adoptat, tot marti, pe articole, Legea referendumului care reduce pragul de prezenta la 30%. Deputatii au stabilit, adoptand un nou articol, ca proiectul de lege intra in vigoare la un an de la publicarea in Monitorul Oficial.

Camera Deputatilor este forul decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.