Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, spune ca masura luata de Remus Pricopie privind modul in care se va face admiterea in liceu in 2014 "este o cirpeala binevenita".

"E bine ca a facut acest lucru. Masura corecta este cea prevazuta de Legea Educatiei: 30% examen specific organizat de liceu, 35% examen national si 35% portofoliul educational. Sa se angajeze ca o va aplica", a spus Funeriu pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru a mai spus ca trebuie insa rezolvata problema de fond.

Trebuie rezolvata notarea necorelata cu realitatea, care s-a vazut in momentul in care am organizat examenul corect. Obligatoriu trebuie introdus portofoliului educational: nota nu descrie, de una singura, totul despre nivelul copilului. De exemplu, un copil poate avea 8 la stiinte naturale pentru ca toceste, iar altul pentru ca intelege foarte bine totul dar nu a memorat numele tuturor speciilor de plante. Cei doi copii au abilitati diferite si trebuie orientati diferit. Portofoliul ii poate diferentia, nota nu”, a mai spus Daniel Funeriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.