Liderul PDL, Vasile Blaga, sustine ca referendumul propus de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, privind cainii comunitari este "un mod de a fugi de raspundere" si ca aceasta situatie poate fi rezolvata printr-un proiect de lege care exista deja in Parlament si care prevede eutanasierea maidanezilor.

Vasile Blaga a declarat, joi, la Eforie Nord, la Scoala de Vara a Organizatiei Pensionarilor si Varstei a treia a PDL, ca referendumul este "un mod de a fugi de raspundere si in cazul Rosia Montana si in cazul cainilor vagabonzi din Bucuresti".

"A fost o solidarizare a USL-ului cu fostul senator Marinescu si asa a aparut celebra lege. Noi am raspuns promovand un proiect de lege in Parlamentul Romaniei, din nou USL a blocat-o la Curtea Constitutionala. Solutia exista, imediat USL sa promoveze legea existenta deja in Parlament, acolo e propusa eutanasierea ca solutie. Imi pare rau ca a trebuit sa moara un copil nevinovat ca sa ajungem de fapt la aceleasi concluzii pe care le stiam si ni le spuneau primarii din toata tara de vreo 12 ani. Referendumul este un mod de a fugi de raspundere si in cazul Rosia Montana si in cazul cainilor vagabonzi din Bucuresti", a spus Vasile Blaga, potrivit MEDIAFAX.

Blaga sustine ca la referendumul propus de Sorin Oprescu privind problema cainilor fara stapan, bucurestenii ar trebui intrebati si daca doresc sau nu demisia primarului general.

"Unde a fost trei zile primarul general Oprescu? Vad ca deja nu se mai inteleg intre ei, au refuzat primarii Capitalei sa mearga la intalnire cu el astazi, USL-istii, se delimiteaza de Oprescu deja. De fapt, eu cred ca daca tot face referendum mai trebuie sa puna o intrebare, daca bucurestenii vor sau nu demisia primarului general si atunci ar avea o utilitate referendumul din Bucuresti", a precizat Vasile Blaga.

El a precizat ca au fost si primari curajosi in tara care au rezolvat problema cainilor comunitari, dar au avut apoi plangeri penale.

"Este nevoie de promovarea legii din Parlament si nu mai trebuie niciun referendum, primarii din aceasta tara trebuie sa aiba la dispozitie un act normativ. Sigur ca unii dintre ei mai curajosi, cum este primarul PDL de Tulcea a rezolvat problema, bazandu-se pe articolul 5 din lege si i-a eutanasiat numai ca a avut pana acum patru plangeri penale, de trei a scapat, una o mai are inca. Deci e nevoie de act normativ, nu e nevoie de niciun referendum, dar USL a blocat actul normativ la Curtea Constitutionala", a explicat presedintele PDL.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.