Presedintele PNL, Crin Antonescu, spune ca il considera nevinovat pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, suspectat de complot si subminarea economiei nationale, pentru ca a vazut in dosarul acestuia "o insiruire de interpretari si supozitii" si nicio dovada concreta.

Crin Antonescu a fost intrebat, joi, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza acuzatiile aduse ministrului Economiei, Varujan Vosganian, transmite MEDIAFAX.

"Nu pot aprecia momentul, nu spune nimeni unui procuror cand sa isi finalizeze cazul. Nu am comentarii in legatura cu momentul, dar am comentarii cu privire la continutul, cu acuzatiile si cu ceea ce noua, ca senatori, ne-a fost prezentat. Il consider, pana vad eu ceva concret care sa il incrimineze si pana cand o instanta ar spune contrariul, il consider nevinovat pe Varujan Vosganian. Am vazut in dosar o insiruire de interpretari si supozitii, nu am vazut o dovada concreta, o inregistrare de vreun fel, nu am vazut nimic, nici macar vorbindu-se despre Vosganian. Ca atare, toate acestea ma fac sa cred cu tarie in nevinovatia lui Varujan Vosganian", a spus Antonescu.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, luni, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Solicitarile au fost trimise Senatului si sefului statului de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in urma cererii primite de la seful DIICOT.

Dosarul in care DIICOT a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale a lui Videanu si Vosganian este desprins din cel in care, in decembrie 2011, procurorii au inceput urmarirea penala in cazul a 40 de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Citeste si:
Vosganian: Comuniștii erau mici copii față de propaganda prilejuită...
Varujan Vosganian:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.