Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a declarat, miercuri, ca va elabora un "Cod al bunelor practici" pentru politicieni, in care sa se prevada "renuntarea la ceea ce inseamna smecherie, atitudini golanesti si circaria care se numeste politica la ora actuala".

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca e nevoie ca politicienii sa renunte la "smecherie, atitudini golanesti si circaria din prezent" si ca va elabora un "Cod al bunelor practici" pentru politicieni, fiind necesar un semnal, pentru a arata Europei "o schimbare majora".

Potrivit MEDIAFAX, Dorin Florea a criticat "gaselnita" PNL, de a trimite doi fosti ministri acuzati de coruptie - Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig - la Parlamentul European, el anuntand ca va elabora in circa doua saptamani, un "Cod al bunelor practici" pentru politicieni.

"Il auzeam pe Crin Antonescu ce gaselnita a facut el pentru doi ministri corupti, sa-i bage in Parlamentul European. Deci, nu sunt buni la noi pentru societatea civila, ii bagam in PE gata curati si cu dosare pentru ei. O sa scriu, o sa fac o propunere oamenilor politici. Ceva trebuie facut, ca vad ca atacul asupra Romaniei si macularea Romaniei au devenit lucrul preferat al politicienilor. O sa scriu cateva reguli. Cand am auzit ca ii bagam in PE… Deci, cu o smecherie au rezolvat smechereste situatia Romaniei, este inacceptabil asa ceva", a spus Florea.

Acesta a adaugat ca observa zi de zi in Romania "o tot mai slaba calitate a omului politic" si ca "lucrurile merg din rau in mai rau", anuntand ca va discuta si pe retelele de socializare, cu tinerii, "pentru ca ceva e de facut".

El a precizat ca regulile din preconizatul sau "Cod al bunelor practici" pentru politicieni ar urma "sa defineasca renuntarea la ceea ce inseamna smecherie, la atitudini golanesti si la circaria care se numeste politica la ora actuala", dar si "ce inseamna interesul national si subiectele interesante pentru situatia Romaniei", precum Legea educatiei, cea a sanatatii, reglementarea problemelor legate de legile proprietatii si regionalizare, unde acum e "dezastru".

"Nu mai poti continua asa. Lege nu poti sa faci, va fi un Cod al bunelor practici, in sensul de a arata populatiei Europei o schimbare majora. Nu te poti duce cu smecherii la nesfarsit, cu strategii facute peste noapte. Romania trebuie sa isi defineasca niste strategii si sa dea semnalul in unanimitate. (...) Sa convenim niste reguli de conduita: in momentul in care ai niste oameni patati, nu te duci sa ii dai in PE, gestul acesta facut de Crin Antonescu, de smecherie", a conchis Florea.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig au demisionat din Camera Deputatilor pentru a merge la Parlamentul European, ei completand astfel locurile vacantate de Cristian Busoi si Ramona Manescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.