PC este de acord cu exploatarea resurselor din Rosia Montana, dar nu in orice conditii si nu doreste exploatare prin cianurare, ci prin metoda clasica, a declarat, miercuri, deputatul PC Mircea Irimie.

Irimie a spus, intr-o conferinta de presa, ca "este ilogic ca pe fond de criza sa nu fie exploatate resursele pe care Romania le are, dar trebuie vazut in ce conditii".

"In Rosia Montana sunt traditii, spiritualitate, mestesuguri. Ce se va intampla dupa aceasta exploatare? 2000 de hectare se vor transforma intr-un sol selenar. (...) Doresc exploatarea, dar prin sistem clasic, nu prin sistemul de cianuri. Nu voi da vot pentru exploatarea cu cianuri. Este corect sa avem toate informatiile", a spus Irimie.

El a mai aratat ca reprezentanti ai PC se vor deplasa vineri la Rosia Montana pentru a discuta cu autoritatile locale, cu prefectul, sindicatul din minerit, ONG-uri si cetateni, pentru a cunoaste daca se doreste sau nu exploatarea cu cianuri.

Irimie a spus ca, personal, va aduce la Parlament apa de la Rosia Montana pe care o va trimite si la presedinte, pentru a arata puritatea acestei ape, adaugand ca nimeni nu a vrut sa dea asigurari ca peste cativa ani apa va avea aceeasi puritate.

La randul sau, senatorul PC Tudor Barbu a tinut sa precizeze ca PC este alaturi de Guvern si ca Rosia Montana este o problema nationala din punctul de vedere al fortei de munca si ca proiectul mineritului este o prioritate pentru PC.

"Proiectul mineritului este o prioritate pentru PC, adica vrem sa scoatem bogatiile de acolo, insa avem datoria sa spunem public ca acest proiect poate deveni un jaf national, cum a fost privatizarea Petrom. Se poate interpreta ca nu sustinem Guvernul. PC este un partid care face parte din USL care sustine Guvernul Ponta", a mai spus Barbu.

El a adaugat ca premierul a facut o mutare interesanta, spunand ca are obligatia sa trimita aceasta problema spre rezolvare, dar ca in Parlament nu va vota acest proiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.