Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu si alti zece generali si colonei au fost trimisi in judecata in dosarul privind cumpararea unor locuinte de serviciu in baza unor declaratii false.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari au trimis in judecata in acest dosar 11 persoane care au detinut functii de conducere in Ministerul Apararii Nationale la data faptelor, in legatura cu achizitionarea, in conditii nelegale, a unor locuinte de serviciu la pret subventionat.

Potrivit MEDIAFAX, generalul maior in rezerva Corneliu Dobritoiu, cadru al MApN la data faptelor, in prezent senator, a fost trimis in judecata pentru participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial si participatie improprie la fals intelectual, toate cu consecinte deosebit de grave, se arata intr-un comunicat de presa de miercuri al DNA.

General de brigada in rezerva Traian Pigui, sef al Directiei Domenii si Infrastructuri din MApN la data faptelor, va fi judecat pentru participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si intereselor publice si participatie improprie la fals intelectual (opt acte materiale), toate in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave.

General maior in rezerva Floarea Serban, sef al Directiei Legislatie si Asistenta Juridica din MApN la data faptelor, a fost acuzata de participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice sși participatie improprie la fals intelectual (doua acte materiale), toate cu consecinte deosebit de grave

General maior in rezerva Francisc Radici a fost acuzat de participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice si contra intereselor persoanelor, precum si pentru participatie improprie la fals intelectual (doua acte materiale), toate cu consecinte deosebit de grave.

Citeste si:
Cu cât este plătit serviciul militar voluntar pentru românii între...
Cu cât este plătit serviciul...

General maior in rezerva Constantin Nastase va fi judecat pentru participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice si participatie improprie la fals intelectual (doua acte materiale), toate cu consecinte deosebit de grave.

Generalul locotenent in rezerva Sergiu-Tudor Medar si generalul de brigada in rezerva Corneliu Duta, comandant al Garnizoanei Bucuresti la data faptelor, a fost trimisi in judecata pentru participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice si participatie improprie la fals intelectual, toate cu consecinte deosebit de grave.

Alaturi de acestia vor fi judecati locotenent in rezerva Gheorghe Rotaru, comandor in rezerva Gheorghe Gonciaruc, colonel in rezerva Ionel Vizitiu si plutonier adjunct in rezerva Mihaela Matei, pentru participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice si participatie improprie la fals intelectual.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.