Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat marti ca subminarea economiei nationale, "o acuza a tribunalelor comuniste din anii '50", este insusirea unor bani, si nu transferul lor de la o companie la alta, pentru sustinerea unei industrii.

"Daca ar fi existat asupra mea o banuiala ca as fi avut interes de natura personala, financiara, profesionala, politica, daca ar fi fost vreo banuiala ca am negociat bani pentru campania electorala, atunci as fi putut intelege, dar cata vreme Varujan Vosganian nu a avut nicio legatura cu nimeni (...), e normal sa chemi un ministru in functie, care este reprezentantul Romaniei la Bruxelles, care este angajat in actiuni in plan european, pentru subminarea economiei nationale, care este o acuza a tribunalelor comuniste din anii '50? Subminarea economiei nationale eu o vad asa: iei niste bani din economie si-i bagi in buzunar. Daca banii din economie merg de la o companie la alta companie, ca si aia este tot economie nationala, si oamenii isi pastreaza locurile de munca, si o industrie care era pe moarte supravietuieste, ce fel de subminare a economiei nationale este asta?", a spus Vosganian, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a adaugat ca daca i se va cere suspendarea, el va demisiona, "chiar cu un minut inainte".

"Daca un procuror crede ca ordinele mele au favorizat o anumita industrie, cu atat mai bine acelei industrii si cu atat mai bine mie. Eu sunt aici sa favorizez industria romaneasca, nu sunt aici sa bag bani in buzunar, nu sunt aici sa privilegiez pe nimeni, ci sa favorizez toate industriile care imi cer sprijinul", a spus ministrul.

Vosganian a afirmat ca oriunde merge in Romania, nu exista "ceva" care sa nu fie legat de numele sau.

"Nu exista comuna sau oras din Romania in care sa nu existe ceva, o caramida pusa, cand am fost eu ministru. De aceea nu accept, ca in baza unei sume echivalenta cu o partie de schi sau cu un stadion inclinat, sa fiu chemat pentru subminarea economiei nationale", a adaugat oficialul.

Citeste si:
Orban, despre menținerea lui Bode la Interne: „Principala...
Orban, despre menținerea lui...

Ministrul a afirmat ca aceasta "problema" nu este a ministerului Economiei, ci a PNL. "O sa vedeti ca o sa continue si cu alte partide", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.