Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti ca din punctul sau de vedere nu are niciun rost ca Parlamentul sa obstructioneze activitatea de cercetare penala, referindu-se la cazul lui Varujan Vosganian, dar si ca PNL a avut intotdeauna o pozitie de principiu in acest sens.

Antonescu a fost intrebat daca decizia politica a PNL este de a vota pentru avizul de incepere a urmaririi penale in cazul lui Vosganian.

"Nu am avut inca o sedinta, sigur, vom avea la grupul parlamentar. Punctul meu de vedere a fost intotdeauna, si de altfel PNL a votat intotdeauna, pentru ca justitia, autoritatile, institutiile sa-si poata desfasura toate cercetarile pe care doresc sa le desfasoare", a raspuns Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a fost chestionat daca este vorba despre o cutuma la nivelul partidului.

"Nu este o cutuma, este un principiu, pentru ca nu are niciun rost din punctul meu de vedere ca Parlamentul sa obstructioneze desfasurarea unei cercetari penale. Asta neinsemnand evident ca prezumtia de nevinovatie nu este respectata si eu cred in nevinovatia domnului Varujan Vosganian, categoric, pana la proba contrarie", a mai spus liderul PNL.

In ceea ce priveste calendarul acordarii avizului pentru inceperea urmaririi penale, Antonescu a mentionat ca va fi unul "rezonabil" si "nu se va sta cu lunile".

Liderul PNL a fost intrebat daca Varujan Vosganian ar trebui retras din Guvern.

"Ieri cand am vorbit, cunosteam doar comunicatul dat. Institutional, procurorul general in urma solicitarii DIICOT s-a adresat presedintelui Senatului cu solicitarea pe care o cunoasteti. Am adus pe ordinea de zi a Biroului Permanent acest lucru, documentele vor fi transmise si incredintate Comisiei juridice, se va stabili un termen (...) Deocamdata, noi avem in legatura cu aceasta situatie documentul trimis cu acuzatiile formulate, punctul de vedere al DIICOT comunicat de procurorul general, avem punctul de vedere al domnului Varujan Vosganian", a afirmat Antonescu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

El a mentionat ca nimeni nu va obstructiona "nici demersurile justitiei" si spera ca in mod similar nimeni sa nu obstructioneze nici dreptul lui Vosganian de a se apara.

"Nu s-a pus deocamdata problema prezentei sau absentei sale din Guvern, am vazut decizia domniei sale de a nu demisiona, voi avea o discutie si cu premierul pe acest punct de vedere. Pe de alta parte, odata procedurile parlamentare derulate, daca inceperea urmaririi penale este aprobata - cel putin din punctul de vedere al PNL niciodata nu am obstructionat, nu vom obstructiona acest lucru - pana la urma sunt niste chestiuni administrative", a mai declarat presedintele Senatului.

Antonescu a mentionat ca deocamdata nu a avut loc o discutie in partid pe marginea sustinerii lui Vosganian in continuare in functia de ministru al Economiei.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.