Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig au demisionat din Camera Deputatilor pentru a merge la Parlamentul European, ei completand astfel locurile vacantate de Cristian Busoi si Ramona Manescu.

"Motivul (demisiei lui Silaghi si Hellvig din Camera Deputatilor - n.r.) este unul simplu: cum stiti, prin plecarea din Parlamentul European a domnului Cristian Busoi si a doamnei Ramona Manescu s-au vacantat doua locuri care in mod normal sunt completate cu colegi de pe liste - cei care doresc sa foloseasca aceasta candidatura, pentru ca am avut si colegi care erau pe liste si nu au dorit. Domnul Silaghi se afla pe aceasta lista, domnul Hellvig se afla pe aceasta lista, merg in Parlamentul European", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca situatia juridica a lui Ovidiu Silaghi nu va fi in niciun fel influentata de aceasta plecare la Parlamentul European, intrucat aceasta institutie are aceleasi reguli ca si Parlamentul Romaniei.

"Daca in legatura cu domnul Silaghi exista intrebarea privitoare la situatia sa juridica, nu are niciun fel de influenta. Parlamentul European are aceleasi reguli ca si Parlamentul Romaniei. In niciun fel prezenta sa in Parlamentul European nu va obstructiona sau intarzia demersurile pe care DNA sau altcineva doreste sa le faca in cazul sau", a spus Antonescu.

El a mai spus ca solicitarea aflata acum la Parlamentul roman in ceea ce-l priveste pe Silaghi va merge la Parlamentul European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.