Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig ar urma sa preia cele doua mandate de europarlamentar ramase vacante dupa ce doi dintre deputatii liberali in PE au preluat functii publice in Romania, sustin surse liberale.

Liberalii Ovidiu Silaghi si Eduard Hellvig au demisionat marti din Camera Deputatilor, anuntul in acest sens fiind facut, in plen, de presedintele forului legislativ, Valeriu Zgonea.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca secretarul general al partidului, Eduard Hellvig, va prelua unul dintre mandatele de europarlamentar ramase vacante dupa ce doi dintre deputatii liberali in PE au preluat functii publice in Romania.

"Unul dintre ei (liberalii care vor ocupa locurile vacante ale PNL in Parlamentul European, n.r.), unul dintre europarlamentarii noi pentru scurta perioada ramasa este secretarul general, Eduard Hellvig", a declarat atunci Antonescu, raspunzand unei intrebari.

PNL trebuie sa desemneze inlocuitori in PE pentru Cristian Busoi si Ramona Manescu, dupa ce acestia au preluat in Romania functiile de presedinte al CNAS, respectiv de ministru al Transporturilor.

Luni, conducerea Camerei Deputatilor decisese sa trimita Comisiei juridice cererea procurorului general in privinta urmaririi penale a lui Ovidiu Silaghi.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat, in 19 august, Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.