Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, vicepresedinte PNL, a declarat ca nu isi va prezenta demisia din Guvern deoarece acest gest "nu este o forma de lupta" si a precizat ca in situatia in care senatorii vor trebui sa voteze avizul pentru inceperea urmaririi penale, sa o faca potrivit constiintei.

"Am debutat in aceasta noua lume in inchisoarea de la Jilava. In decembrie 1989 eu am primit aceasta noua lume ca proaspat eliberat din inchisoarea de la Jilava, am intrat pe poarta cea mare in aceasta noua epoca. Am trecut prin viata prin imprejurari foarte grele si pot sa lupt mai departe (...) Am fost intrebat daca imi voi da demisia, demisia nu este o forma de lupta. Atunci cand in 2006 am renuntat la candidatura la Uniunea Europeana, am renuntat pentru ca era onoarea Romaniei in joc, nu pentru ca eu as fi fost vinovat cu ceva. In aceasta situatie imi voi continua activitatea la minister atat timp cat legea imi va permite", a spus Vosganian, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca, in situatia unui aviz care va ajunge la Senat, spera ca votul va fi potrivit constiitei fiecaruia/

"Este un caz de o anumita delicatete, eu nu pot sa le cer sa voteze in favoarea mea daca acest lucru ar fi impotriva mersului democratiei din Romania. Ei vor decide daca ceea ce s-a intamplat acum este un lucru care avantajeaza democratia noastra sau nu", a mai spus ministrul.

Procurorul sef al DIICOT a solicitat procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa sesizeze Senatul pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, senator in actuala legislatura, ocupand si functia de ministru in cadrul Ministerului Economiei, pentru complot si subminarea economiei nationale, fapte comise in perioada in care avea calitatea de ministru al Economiei, se arata intr-un comunicat de presa de luni al DIICOT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.