Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat, luni, ca a luat act de decizia DIICOT de a solicita inceperea urmaririi penale in cazul dosarului Romgaz, iar decizia sa este de a pune toate informatiile pe care le are la dispozitia DIICOT pentru clarificarea nevinovatiei sale.

Videanu a explicat ca el nu a semnat niciun ordin cat a fost ministru al Economiei, a semnat doua memorandumuri privind continuarea discountului la gaze, de la 40 de dolari la 30 de dolari.

El a mai spus ca decizia a fost la nivelul Guvernului, el facand propuneri in acest sens. "Cred ca decizia de oportunitate pe care a luat-o Guvernul, si nu eu singur, a fost o decizie corecta in acel moment si sunt pregatit sa prezint toate documentele pe care le am", a mai spus Videanu, potrivit MEDIAFAX.

El a mai precizat ca principala preocupare a reprezentat-o conservarea locurilor de munca la nivel national si ca a considerat de datoria sa sa prezinte Guvernului continuarea acelei politici de aplicare a discounturilor.

Videanu a mai spus ca profitul Romgaz a fost din 2007 pana in 2009 de 3,2 miliarde de lei pe an, iar in 2010 de 3,5 miliarde de lei.

El a mai aratat ca la nivelul Guvernului si Ministerului nu s-a discutat de nicio companie care sa beneficieze de acest memorandum, reglementarile erau pentru "toti consumatorii care in sensul legii erau considerati interuptibili".

Democrat-liberalul a adaugat ca sunt vreo 17 societati care au beneficiat de aceste prevederi legale.

Intrebat daca a avut vreo intalnire cu Ioan Niculae, Videanu a precizat ca a avut o singura intalnire cu acesta pe cand era ministru al Economiei, pe alta tema privind o potentiala investitie la Zimnicea.

Videanu a mai spus ca nu a fost chemat la audieri, dar ca incepand de luni sta la dispozitia organelor oricand e nevoie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.