Ministrul Varujan Vosganian a declarat, luni, comentand cererea DIICOT in cazul sau, ca nu este vorba despre un caz de coruptie si ca procurorii nu ar trebui sa se pronunte asupra oportunitatii unor decizii economice.

El a spus, la o conferinta de presa la sediul central al PNL, ca daca ar fi fost un caz de coruptie, nu ar fi facut conferinta de in partid, pentru ca tine foarte mult la demnitatea acestei formatiuni.

"Am ales sa fac aceasta conferinta de presa aici (la sediul PNL, n.r.) pentru ca acest caz nu este un caz de coruptie, daca ar fi fost un caz de coruptie nu as fi ales sediul PNL, pentru ca eu tin la demnitatea acestui partid. Suntem in fata unei situatii inedite, este pentru prima oara de 20 si ceva de ani cand Parchetul se sesizeaza intr-o chestiune de oportunitate politica, acuzand unele decizii pe care un ministru le ia in virtutea atributiilor sale. Parchetul sugereaza ca unele masuri pe care le-am luat in calitate de ministru al Economiei si Finantelor in anul 2008 au dus la pierderi pentru economia nationala, in speta pentru Romgaz si au favorizat anumiti producatori industriali din economia nationala", a afirmat Vosganian, potrivit MEDIAFAX.

El a sustinut ca anul 2008 a fost unul foarte bun pentru Romgaz din perspectiva profitului companiei, care a urcat cu peste 6% fata de anul anterior.

"Masura la care se refera Parchetul este acordarea unui discount economic de cateva procente si pastrarea conditiilor privind obligativitatea platii datoriilor de catre companiile beneficiare. Acest discount nu l-am inventat eu, el functiona la data la care eu am devenit ministru al Economiei si Finantelor, astfel de discounturi se dau in intreaga Europa pentru companiile intreruptibile, adica acelea care isi asuma ca intr-o anumita perioada riscul de a fi intrerupte pentru a se putea asigura gazul pentru consumatorii casnici", a mai precizat ministrul.

Potrivit lui Vosganian, un ministru nu trebuie sa ceara voie de la Parchet inainte de a lua o masura economica.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

"Daca ar fi sa judecam oportunitatea unor masuri economice, probabil ca multe dintre guvernele si multi dintre demnitarii Romaniei ar trebui sa cada sub incidenta unor astfel de cercetari. Cred insa ca un ministru nu trebuie sa ceara voie de la Parchet inainte de a lua o masura economica", a mai afirmat Vosganian, precizand ca nu este atributia procurorilor de a judeca oportunitatea unor masuri economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.