Ministrul Varujan Vosganian a declarat, luni, comentand cererea DIICOT in cazul sau, ca nu este vorba despre un caz de coruptie si ca procurorii nu ar trebui sa se pronunte asupra oportunitatii unor decizii economice, scrie MEDIAFAX.

El a spus, la o conferinta de presa la sediul central al PNL, ca daca ar fi fost un caz de coruptie, nu ar fi facut conferinta in partid, pentru ca tine foarte mult la demnitatea acestei formatiuni.

Potrivit lui Vosganian, procurorii s-au pronuntat legat de oportunitatea unor decizii economice si nu ar trebui sa faca acest lucru.

Fostul ministru Adriean Videanu a precizat intr-o conferința de presa ca in ianuarie 2009, ministerul Agriculturii a venit cu o propunere la Guvern pentru a acordarea unui ajutor industriei de ingrasaminte chimice, propunere care a fost avizata pozitiv inclusiv de catre Guvern.

”In mandatul meu, decizia de a vinde gaz mai ieftin Inteeagro a fost luata de Guvern, guvern din car efacea parte și Victor Ponta”, a mai precizat fostul demnitar, citat de evz.ro.

Potrivit DIICOT, fostii ministri Varujan Vosganian si Adriean Videanu au plasat SC Interagro intr-o "veritabila pozitie de monopol" prin vanzarea preferentiala de la Romgaz de gaze naturale in valoare de 500 de milioane de dolari, din care 92 de milioane au fost reduceri comerciale acordate ilegal.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat ca a luat act de decizia DIICOT de a solicita inceperea urmaririi penale in cazul dosarului Romgaz, iar decizia sa este de a pune toate informatiile pe care le are la dispozitia DIICOT pentru clarificarea nevinovatiei sale.

"Cred ca decizia de oportunitate pe care a luat-o Guvernul, si nu eu singur, a fost o decizie corecta in acel moment si sunt pregatit sa prezint toate documentele pe care le am", a mai spus Videanu, citat de MEDIAFAX.

El a mai precizat ca principala preocupare a reprezentat-o conservarea locurilor de munca la nivel national si ca a considerat de datoria sa sa prezinte Guvernului continuarea acelei politici de aplicare a discounturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.