Presedintele Traian Basescu se declara "convins" ca formatiunile de dreapta se vor uni si apreciaza ca "momentul ultim si poate si optim al unei unificari a dreptei nu va fi altul decat a doua zi dupa europarlamentare".

Traian Basescu a facut aceste aprecieri dupa ce a fost intrebat, la Adevarul Live, "ce se intampla cu dreapta romanesca".

"Eu sunt convins ca se va uni dreapta romaneasca si ea nu e atat de naiva cum pare. Eu am observat analizele presei, ca liderii dreptei sunt orgoliosi, ca vrea fiecare manastirea lui. Nu cred. Cred ca marea problema a liderilor dreptei, asa faramitata cum e ea, este ca nu pot pune inca degetul pe acela care va prelua steagul dreptei, sa mearga cu el in alegerile prezidentiale. Cred ca momentul ultim si poate si optim al unei unificari a dreptei nu va fi altul decat a doua zi dupa europarlamentare", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

In opinia sa, formatiunile de dreapta au nevoie sa gaseasca un candidat la prezidentiale. "Eu am perceptia de la liderii acestor partide si partidulete de dreapta ca in momentul de fata au nevoie sa gaseasca liderul pe care sa-l sustina", a spus el.

Intrebat daca stie cine ar putea fi acest lider, Basescu a raspuns: "Nu-l stiu, ca daca l-as sti l-as spune public, dar, repet, este un numar de oameni care ar putea avea alura prezidentiala, dar nu au crestere in sondaje. E de vazut".

"Si eu ma intreb cine poate fi noul presedinte. (...) Ma uit la cei doi lideri ai celei mai mari structuri politice, USL. Crin Antonescu ar fi un dezastru pentru Romania, Victor Ponta un dezastru pentru Romania, si imatur si pregatit oricand sa minta; uitati-va, luati-i declaratiile de la o zi la alta. Spre opozitie te poti uita, sunt cativa oameni de calitate, fie ca te uiti la Monica Macovei, fie ca te uiti la Predoiu, fie ca te uiti la Elena Udrea, care e singurul politician care creste in sondaje in acest an de opozitie. Tot nu vezi inca presedintele, nu-l poti identifica. E adevarat, si cand am candidat eu prima data, nu se vedea presedintele, de aceea inca nu disper", a mai opinat el.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

De asemenea, intrebat daca este pregatita Romania pentru un presedinte femeie, Basescu a spus: "Eu stiu doua femei care ii bat si pe Ponta si pe Crin Antonescu in dezbateri publice: Monica Macovei si Elena Udrea. Sunt mult mai consecvente decat fiecare dintre ei si in dezbateri publice amandoua l-ar bate si pe Crin si pe Ponta. Depinde ce masinarie le pui in spate, iar dreapta va avea o masinarie politica destul de consistenta. Ce cred eu ca trebuie sa faca dreapta insa: sa nu repete erorile Conventiei, cand au pus palaria Conventiei si erau vreo 12 partide acolo. Nu! Fuziuni, baieti! Si creati un partid nou, dar mare!".

El a adaugat ca singurul partid care nu poate fuziona este PNTCD. "Are o istorie prea adanca ca sa-l amesteci in niste partide noi, el trebuie sa ramana acea emblema a traditiei, istoriei in politica, pentru ca liberalii si-au mancat-o, nu mai exista, ei s-au socializat", a mai spus Basescu.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.