Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca privatizarea CFR Marfa a fost prost pregatita, dar Relu Fenechiu a fost "cu sabia deasupra capului pusa de premier" si nu avea cum sa faca altfel, apreciind totodata ca Guvernul a favorizat castigatorul licitatiei.

"As fi vazut o privatizare cu un investitor strategic definit cu obligatia de a moderniza compania si de suma de la incasare, sub rezerva ca nerespectarea clauzei de investitii atrage anularea privatizarii. Nu mi se pare o treaba foarte serioasa cand cel declarat castigator alearga prin Rusia, prin eu stiu ce tari, sa gaseasca bani cu care sa cumpere, nu stiu unde va gasi bani cu care sa modernizeze compania", a spus Basescu intr-un interviu la "Adevarul", transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca, potrivit declaratiilor primului-ministru, contractul de privatizare se va semna luni, dar ca a fost un investitor foarte favorizat.

"A fost un investitor foarte favorizat in tot procesul. In plin proces de licitatie s-au transformat datoriile in actiuni, din iunie abia acum Guvernul a dat hotararea, sa-i dea timp sa caute bai. L-am mai atentionat pe Victor Ponta daca nu cumva aceasta intarziere nu a fost deliberata pentru a-l favoriza", a adaugat Basescu.

Presedintele a mai spus ca privatizarea "a fost atat de prost pregatita", avand in vedere ca reprezentantii companiei trebuiau sa faca prezentari in marile centre feroviare: Berlin, Paris, Londra, dar s-au limitat la publicarea in cateva ziare. "Fenechiu a fost cu sabia deasupra capului pusa de premier: ori o faci, ori nu mai ramai ministru. In timpul care a fost, asta a facut, nu avea cum sa faca", a adaugat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.