Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, cere demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului pentru declaratiile facute de acesta in legatura cu proiectul Rosia Montana.

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca solicita demisia premierului Victor Ponta si a ministrului delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri si turism, Maria Grapini, pentru declaratii privind proiectul Rosia Montana.

"Ii solicit domnului Ponta demisia de indata din functia pe care o detine, atat a domniei sale, cat si a intregului Guvern. Sau, daca nu, cel putin a domniei sale si a Mariei Grapini. Nu poate Victor Ponta, in calitate de prim-ministru, sa adopte in Guvern un proiect de lege care vizeaza exploatarea de la Rosia Montana, iar mai apoi sa vina sa ne spuna ca, in calitate de deputat, va vota impotriva acestui proiect in Parlament. Nu suntem in Caragiale, cu personajul acela care se intreba «Eu cu cine votez?». Victor Ponta probabil nu s-a trezit din vacanta de la Miami, unde a fost cu bona, si nu este in stare sa gestioneze in mod corespunzator interesele Romaniei. Cred ca ramanerea acestui personaj in fruntea Guvernului este extrem de nociva. Eu cred ca Victor Ponta nu are ce sa mai caute in fruntea Guvernului pentru ca ne demonstreaza ca e o persoana labila psihic", a spus Daniel Buda, potrivit MEDIAFAX.

Guvernul a aprobat legea care permite exploatarea la Rosia Montana

Buda a cerut demisia Mariei Grapini pentru acelasi motiv.

"De asemenea, doamna Maria Grapini, care este si deputat si ministru al IMM-urilor, vine si spune ca are o problema, ca nu stie ce sa faca, daca sa vozete sau nu in Parlament proiectul privind exploatarea de la Rosia Montana. Nu poti, atata vreme cat esti in Guvernul Romaniei, cata vreme iti asumi la Palatul Victoria o responsabilitate, sa vii in public si sa spui ca vei vota impotriva", a afirmat Buda.

De asemenea, el i-a cerut premierului Victor Ponta sa retraga proiectul Rosia Montana din Parlament.

"Cred ca Ponta ar trebui sa retraga de indata acest proiect din Parlament si sa-si asume responsabilitatea pentru acest proiect. Domnia sa trebuie sa faca tot ceea ce este necesar pentru a convinge opinia publica ca, din punctul de vedere al mediului, nu este nicio problema, pentru ca asa cum arata proiectul astazi nu avem nicio garantie, din punctul de vedere al mediului, ca nu ar fi nicio problema. Ce se va intampla daca acolo se vor deschide cariere imense pentru exploatare, dar digurile nu vor fi bine construite, iar acele cianuri vor fi deversate in ape? Nu suntem impotriva exploatarii aurului de acolo, dar cred ca se pot gasi si alte solutii de exploatare, care sa nu puna in pericol mediul inconjurator. Poate ca Victor Ponta are o singura explicatie - aia ca nu mai are ce cauta acasa, avand in vedere ca Daciana Sarbu, sotia sa, a spus ca este impotriva acestui proiect si atunci probabil ca isi pune la adapost linistea familiei", a sustinut Buda.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

El a adaugat ca proiectul Rosia Montana are nevoie de mai multe grarantii privind mediul.

"Atata vreme cat ar putea sa existe garantii ca din punctul de vedere al mediului nu sunt probleme si ca aceasta exploatare poate sa fie una de succes, da, se poate demara acest proiect pentru ca Romania are nevoie de locuri de munca. Insa, in momentul de fata, nu exista nicio garantie ca acolo nu se va intampla un jaf din punctul de vedere al mediului, nu este finalizat procesul de expertizare din partea structurilor de mediu, astfel incat nu vom sti care sunt consecintele pe termen lung ale procesului exploatarii", a conchis Buda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.