Presedintele Traian Basescu a transmis, sambata, un mesaj cu ocazia sarbatoririi Zilei Limbii Romane, mentionand ca transmite sustinerea si aprecierea sa romanilor din strainatate pentru eforturile pe care le fac ca sa pastreze vie in familiile si in comunitatile lor limba romana.

Seful statului aminteste, in mesaj, ca in 31 august sarbatorim, incepand din acest an, Ziua Limbii Romane - "o zi in care romanii si vorbitorii limbii romane de pretutindeni cinstesc unul dintre cele mai importante simboluri ale identitatii noastre nationale".

"In lume traiesc, astazi, in jur de 30 de milioane de vorbitori ai limbii romane, iar, pentru aproape 25 de milioane dintre acestia, romana este limba lor materna. In aceasta zi, gandurile mele se indreapta spre toti romanii, dar, mai ales, spre cei care traiesc in comunitatile din afara granitelor tarii pentru care limba romana ramane cel mai important si cel mai valoros element al identitatii lor nationale. De aceea, cu acest prilej, doresc sa le transmit toata sustinerea si aprecierea mea pentru eforturile pe care le fac ca sa pastreze vie in familiile si in comunitatile lor limba romana chiar, uneori, cu pretul infruntarii multor greutati si ostilitati", afirma Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit presedintelui, avem datoria de a pastra si de a cultiva limba romana ca fundament al spiritualitatii si al culturii noastre pentru ca ea reprezinta expresia comuniunii si a solidaritatii de destin prin care noi, ca popor, ne afirmam propria noastra identitate in lume.

"La multi ani, romani, la multi ani, vorbitori ai limbii romane!", se arata in incheierea mesajului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.