Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, in cadrul grupurilor parlamentare USL, ca in situatia in care nu se va iesi din capcana "logicii de partid" privind activitatea Guvernului, proiectul USL va esua, deoarece marea problema este legata de nivelul de asteptare generat la alegeri.

Liderul PNL a subliniat, in reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, PNL si PC, ca problema USL vizeaza in primul rand nivelul de asteptare generat in alegeri, iar mentinerea unei logici de partid in evaluarea activitatii Guvernului poate duce la esecul Uniunii.

"Sa nu cadem in capcana de a uita ca exista USL, si in lipsa de opozitie, in lipsa de alternativa, sa gandim doar in termenii logicii de partid (...) USL nu exista in afara partidelor noastre, dar ea este ceva mai mult. Mai departe vom avea probleme, Guvernul are probleme in fiecare zi, Parlamentul va trebui in continuare sa explice ceea ce nu e deloc confortabil ce nu poate face. Sa duca batalia, cum indemna premierul, cu Traian Basescu. Mai o duce Traian Basescu decat noi", a afirmat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Tema a fost reluata ulterior de liderul PNL. "Daca vom ramane cantonati intr-o logica de partid, in care nu vom intelege ca daca Guvernul reuseste, reusim toti - nu se poate ca unii sa reuseasca, si unii nu - daca vom cantari in fiecare zi cine a castigat mai mult in cutare hotarare guvernamentala ca imagine si ce o sa se intample, si ce o sa faca PSD si daca nu cumva PNL va face, daca vom ramane doar cu atat, daca lucrurile astea nu pot fi eliminate, proiectul, sansa cu care Romania nu se va mai intalni curand de a avea o asemenea forta politica in stare sa lucreze pentru ea, vor esua", a sustinut presedintele PNL.

Totodata, el a mentionat ca lupta cu Traian Basescu nu trebuie sa fie prioritatea liderilor USL. "Dincolo de iluziile de presa nu Traian Basescu, nici macar institutiile pe semne, si zic literalmente pe semne, controlate si actionate – anticonstitutional in fond – politic de catre acesta sunt adversarii nostri. Nu micile lor intreprinderi, oricat de mult ne-ar putea afecta si ne afecteaza sunt provocarea cea mai importanta caruia ar trebuie sa-i raspundem. Marea noastra problema, marea noastra lupta, marea noastra batalie este cu asteptarea pe care noi insine am generat-o cu faptul ca poate nedrept, dar asta este viata politica, noi nu raspundem doar asteptarilor legate de proiectul politic, de programul de guvernare. Noi raspundem asteptarilor unei societati romanesti care a pierdut in foarte multe privinte 7-8 ani, care a dat inapoi in foarte multe privinte in 7-8 ani care trebuiau sa aiba alt curs (...) Batalia nu este nici in Parlament, nici in Guvern, nici cu Traian Basescu, nici cu oamenii sai uneori ai senzatia ceva mai multi decat inainte, aflati in posturi cheie. Batalia este pentru o functionare normala a statului roman, tema, miza Parlamentului este de a face tot, dar nu mai putin decat tot ce este necesar, indreptatit, legal, legitim, pentru ca institutii din statul roman sa functioneze corect", a precizat liderul PNL.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

In plus, liderul PNL a sustinut ca este necesara o comunicare mai convingatoare in ceea ce priveste activitatea guvernamentala.

"Probabil ca in raport cu asteptarile si cu psihologia populara a asteptarii, cu marile reparatii sau cu marile deschideri pe care societatea romaneasca pe care le asteapta lista lucrurilor pe care noi nu le-am reusit inca poate fi si mai lunga. Cred ca pozitia si atitudinea corecta, lucida si cu sanse de a da rezultate este sa fim constienti si sa comunicam in continuare, poate si mai convingator pe lucrurile pe care le-am facut si sa fim constienti de greutatea, de povara uriasa a asteptarilor", a mai mentionat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.