Romania va fi solidara, ca intotodeauna, cu alianta tarilor democratice in ceea ce priveste o eventuala interventie militara in Siria, deciziile urmand sa fie luate la nivel european, la NATO si in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Nu ma pot pronunta asupra acestui lucru, pot sa spun un singur lucru: facem parte dintr-o alianta de care suntem foarte mandri, o alianta a tarilor democratice, si ca vom fi ca intotdeauna solidari. Acestea sunt decizii care se iau la nivel european, la nivelul NATO si la nivelul CSAT", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca un rezultat negativ pentru statul sirian in raportul expertilor ONU privind investigarea folosirii armelor chimice va genera o interventie militara externa pentru indepartarea regimului actual, adaugand insa ca recomanda prudenta pana la acest rezultat.

El a subliniat ca prudenta adoptata de Romania are o limita si nu va avea rezerve daca i se va cere o solidarizare cu aliatii sai indiferent ca vine in urma unei decizii a Consiliului de Securitate al ONU, a NATO sau "la nivelul statelor occidentale".

Fortele armate americane sunt "pregatite" pentru o actiune militara in Siria, in cazul in care presedintele Barack Obama o aproba, a declarat marti pentru BBC secretarul Apararii Chuck Hagel, acuzand Damascul ca a "folosit arme chimice".

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca este important ca investigatia misiunii ONU privind folosirea de arme chimice in Siria sa fie finalizata cat mai rapid si fara impedimente, iar in asteptarea rezultatelor acestora Romania se va consulta cu partenerii europeni si euroatlantici.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, referitor la sustinerea de catre tara noastra a unei interventii in Siria a unei coalitii internationale fara acordul ONU, ca Romania se va pozitiona in acest sens dupa ce va afla rezultatul inspectiei ONU privind utilizarea armelor chimice impotriva civililor.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.