Fostul premier Emil Boc afirma ca Victor Ponta "arunca cu noroi in masurile pe care le solicita cand era in opozitie", respectiv diminuarea cotei unice, reducerea CAS si marirea salariului minim.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca atitudinea lui Victor Ponta demonstreaza "lipsa de respect".

"Victor Ponta arunca cu noroi in masurile pe care le solicita, cand era in opozitie, Guvernului pe care l-am condus, si reducerea cotelor la CAS, si diminuarea cotei unice, ceruta de liberali, si marirea salariului minim, erau in fiecare zi masuri cerute de fosta opozitie, actuala guvernare, si atunci nu le critica, astazi le trateaza intr-o noua maniera: «Stiti, trebuie sa taiem pensii si salarii ca sa putem aplica aceste masuri». Asta demonstreaza lipsa de respect a lui Victor Ponta pentru ce inseamna locurile de munca si investitiile din aceasta tara. Daca avem o emblema a acestei guvernari, pana acum avem emblema pierderii locurilor de munca si a investitiilor in economie", a spus Emil Boc, transmite MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, daca se iau bani de la investitii pentru a fi dati in alta parte, nu pot fi locuri de munca.

"In 2011, asa cum au fost vremuri de criza, romanii au avut cea mai mare parte a PIB-ului alocata investitiilor din UE. Acela a fost si motivul pentru care economia a crescut la 2,2 la suta in 2011, iar rata somajului a fost sub rata europeana. Cat timp iei bani de la investitii sa dai in alta parte, nu poti astepta sa ai locuri de munca si o crestere a nivelului de trai pe termen mediu si lung", a adaugat Emil Boc.

Premierul Victor Ponta declara, luni, ca USL incurajeaza dialogul cu opozitia, in special pe teme economice, fiind dispusa sa aiba intalniri cu reprezentantii opozitiei pentru a discuta propunerile avansate de aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.