Fostul ministrul al Transporturilor Ovidiu Silaghi a declarat miercuri, la iesirea de la DNA, ca denuntul lui Nelu Iordache "frizeaza logica", dar admis ca s-a intalnit cu omul de afaceri, pe care l-a adus Remus Span, "pe nepusa masa", precizand ca nu a primit niciun ban de la Iordache.

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi a spus ca a fost la Directia Nationala Anticoruptie pentru a da o declaratie in alt dosar, respectiv in cazul plangerii facute de senatorul Valer Marian, in legatura cu presupuse fapte de coruptie privind referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, transmite MEDIAFAX.

Intrebat cum comenteaza acuzatiile DNA din dosarul privind presupuse fapte de trafic de influenta in favoarea lui Nelu Iordache si o mita de 200.000 de euro pe care ar fi primit-o de la omul de afaceri, Silaghi a declarat: "In celalalt dosar nu prea am informatii. Ce stiu, stiu de la presa. Declaratiile astea aberante ale lui Nelu Iordache, atentii facute din arest, cum ca mi-ar fi dat bani. De ce? Pentru ca i-am reziliat contractele... In 22 noiembrie, cand el spune ca a venit noaptea la mine si ca mi-a dat bani anterior, in acea zi eu i-am reziliat contractul. Afirmatiile lui frizeaza logica".

Ovidiu Silaghi a admis totusi ca intalnirea la care se refera Nelu Iordache a avut loc, dar a sustinut ca nu s-a dat niciun ban si ca nici nu s-au promis sume de bani pentru rezolvarea situatiei contractelor lui Nelu Iordache.

"A venit la mine acasa in noaptea aceea, eu nestiind ca el vine, si fara sa fi fost invitat. A venit cu acea cunostinta a mea, este vorba despre Remus Span. Il cunosc pe acesta din '97 si stiam ca la un moment dat a lucrat la Blue Air, stiam ca a fost ofiter de informatii, nu ca mai este inca", a spus Silaghi.

Intrebat de ce a acceptat acea vizita, in conditiile in care nu a existat o invitatie sau o dorinta in acest sens, Silaghi a declarat: "Este o problema cu care am sa ma cert cu el (Remus Span, n.r.). Si atunci m-am certat cu el, pentru ca a fost un gest urat sa mi-l aduca pe asta (Nelu Iordache, n.r.) asa, pe nepusa masa".

Citeste si:
Dana Roba, întâlnire de coșmar cu Daniel Balaciu în instanță: „Îmi...
Dana Roba, întâlnire de...

Silaghi a adaugat ca, pus in fata faptului implinit, in conditiile in care Nelu Iordache era la usa lui, nu a putut sa nu-i primeasca pe cei doi, dar a reafirmat ca Nelu Iordache nu a avut cu el nicio suma de bani. El a precizat ca nu ar fi putut sa nu fi fost sesizata o suma mare de bani la filtrele de pe aeroport.

"N-avea, domnule, nimic, n-avea nicio geanta. De altfel, se poate vedea de pe inregistrarile plecarii din Bucuresti, unde sigur se va vedea ca nu are nicio geanta, ca este cu blugi si cu tricou, ca nu avea nimic la el. Totusi, sa treci 200.000 de euro prin controlul de securitate al unui aeroport cred ca este o problema, nu este foarte simplu. Sper sa obtin si inregistrarea de pe aeroportul din Baia Mare", a mai aratat Silaghi.

Intrebat ce a vrut concret de la el Nelu Iordache, Silaghi a confirmat cele aratate de omul de afaceri in denunt, respectiv ca dorea anularea rezilierii contractului, dar ca acest lucru nu se mai putea face dupa ce se indeplinse procedura.

Citeste si:
România va cumpăra 32 de avioane F-35, valoarea contractului...
România va cumpăra 32 de...

"Procedura se demarase inca din mai, iunie anul trecut, printr-o scrisoare primita de la Comisia Europeana (...), scrisoare pe care am dus-o la primul ministru, scrisoare pentru care am cerut Corpului de Control al primului ministru un control. Ulterior a existat si un control al OLAF-ului si al DLAF-ului. Rezilierea acestui contract a fost rezultatul a nenumarate demersuri la care nu te mai poti opune", a explicat Silaghi.

Fostul ministru al Transporturilor a mai aratat ca va incerca sa recupereze si inregistrarile surprinse de camera video pe care o are montata in zona locuintei sale.

Intrebat daca Remus Span trebuia sa fie director de cabinet la Ministerul Transporturilor, Silaghi a infirmat si a precizat inca o data ca nu a cerut, nu a primit si nu i s-au promis vreodata bani pentru interventii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.